BIST 9.625
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,86
HABER /  POLİTİKA

KCK Baydemir'in ipini neden çekti?

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'i koltuğundan eden ne? İşte BDP-KCK ve PKK üçgeninde yaşananlar...

Abone ol

BDP'nin yerel siyasetteki en güçlü isimlerinin başında gelen Osman Baydemir'in ipi çekildi.

Peki Mart ayındaki seçimlerde aday gösterilmeyeceği artık kesin gözüyle bakılan Osman Baydemir'i koltuğundan eden ne?

BDP kanadından "Kadın aday" gerekçe gösterilse de işin özü aslında farklı. Baydemir'i koltuğundan eden 5 Kasım 2010'da söylediği sözler.

Hürriyet si yazarı Taha Akyol'un bugün yazdığı "Öcalan ve KCK" başlıklı yazısı Baydemir olayının perde arkasını aralar nitelikte.

ÖRGÜT İSTEMEZSE...

"...Türkiye'de parti örgütün kontrolü altında! Yöneticiler, adaylar örgüt tarafından onaylanarak belirleniyor" tespitinde bulunan Akyol'un kaleminden Baydemir olayının detayları...

KCK TARAFINDAN SORGULANDI

"Osman Baydemir’in, “Adayımız kadın olacak” diye çektirildiğini sanmayın. Baydemir daha 5 Kasım 2010’da “Silahlı mücadele miadını doldurdu” diye konuşmuş ve o zaman Öcalan’ın öfkesini çekmiş, KCK tarafından sorgulanmış, yanına bir de “eşbaşkan” konulmuştu. Yani Kürt aydını İhsan Aksoy’un nitelemesiyle, siyasi komiser.
Şimdi adaylıktan çektiriliyor...

ÖCALAN'DAN FIRÇA YEMİŞTİ

2010 yılında Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşme notları medyaya sızmıştı. Notlarda Baydemir'in sözlerine sert eleştiri vardı.Öcalan, isim vermeden her fırsatta “21. yüzyılda şiddet ve silah miadını doldurmuştur” açıklaması yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i yerden yere vurmuştu.

ONLAR KİM Kİ?

“Bazen öyle şeyler oluyor ki, çok şaşırıyorum, öfkeleniyorum. Basından izledim, bazıları çıkıp sorumsuzca ‘Silahlı mücadele miadını doldurmuştur’ diyor. Buna kendileri nasıl karar verirler, bu hakkı nasıl kendilerinde buluyorlar? Silahlı güçlerin pozisyonu ve geleceği hakkında Kandil bile tek başına karar veremezken, bunları nasıl söyleyebiliyorlar? Bunları dile getirenler, silahlı güçlerle bir ilişkileri yok ki nasıl onlar hakkında söz söylesinler! Herkes kendi işine bakmalı, herkes sorumlu olduğu konularla ilgilenmeli, kafa yormalı, söz söylemelidir. Dünyanın, ABD’nin, Avrupa’nın bile çözemediği silahlı güçler konusunda ahkâm kesiyorlar. ABD’si, Avrupa’sı bile artık bu konuda beni tek etkili-yetkili kişi olarak görürken bunların yaptıkları açıklamalara bakın! Kalkıp ‘Silahlı güçler miadını doldurmuş’ diyorlar, AKP seni bırakır mı? Hem parası, hem olanakları, hem gücü var, senin neyin var, yer yutar seni. Bunu nasıl görmüyorsunuz? Şimdiki gibi rahat siyaset yapabilecek misiniz, devlet seni yaşatır mı, neyin karşılığında “Silahlar bırakılsın, diyorsunuz?”