BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Kazdıkça kafatası sayısı artıyor

Diyarbakır'da Suriçi semtinde JİTEM karargahı yakınında bulunan kafataı sayısı sekize yükseldi....

Abone ol

Diyarbakır'ın Suriçi semtinde, bir dönem JİTEM karargâhı olarak kullanılan binanın yan tarafında 8’e yakın kafatası ve çok sayıda kemiğin bulunmasından sonra, Diyarbakır Özel Yetkili Savcısı duruma el koydu.

Doğalgaz boruları için kazı yapan işçilerin bulduğu kemikler, savcılığın emriyle dün itibariyle torbalara konulmaya başlandı. Geniş güvenlik önlemlerinin yanı sıra bölgede kazı çalışması yoğunlaştırıldı.

JİTEM Grup Komutanlığı'nın, 1990'lı yıllarda sorgu ve işkence üssü olarak kullandığı bölgede 15 cesedin olduğu iddia edilmişti. Kültür Bakanlığı tarafından açık hava müzesi haline getirilmek amacıyla restorasyonu 2 yıldan bu yana süren İç Kale bölgesinde doğalgaz borusu döşemek için kazı çalışması yapılıyor.

Eski Merkez Kapalı Cezaevi yanında yapılan kazıda, insanlara ait olduğu değerlendirilen kemikler bulunmasıyla birlikte çalışmalar dün gece de devam etti. Güneydoğu'daki faili meçhuller sebebiyle isminden sıkça söz edilen Sur İçi'ndeki JİTEM merkezinin bulunduğu bölgede çıkan kemiklerin, faili meçhule kurban giden kişilere ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.