BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
GÜNCEL

Kazdağları'nda muhteşem sonbahar

Kazdağları, sonbahar renkleriyle yerli ve yabancı ziyaretçiler ile fotoğraf ve doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

Mitolojide 'İda Dağı' olarak geçen, ağaç ve bitki türlerinin oluşturduğu renkleri, kanyonu, çay ve dereleriyle görülmeye değer güzellik sunan Kazdağları, sonbaharda yüz binlerce kişiyi ağırlıyor.

Su kaynaklarının bolluğu dolayısıyla mitolojide "bin pınarlı İda" olarak geçen, Balıkesir ve Çanakkale sınırlarında yer alan Kazdağları, 21 bin 300 hektarlık alanıyla, deniz ve yeşilin kucaklaştığı zengin fauna ve florası ile ülkenin görülmeye değer ender yerleri arasında bulunuyor.

Doğanın estetiğinin mitolojik hikayelerle hissedilebildiği, mitolojide Afrodit, Hera ve Athena arasındaki "dünyanın ilk güzellik yarışması"nın yapıldığı İda Dağı'nda, bugüne kadar tespit edilen 800 bitki taksonunda, 31'i kendine özgü 78 endemik bitki yer alıyor.

Deniz seviyesinden zirvesine kadar her seviyesinde oksijen bolluğu, şelale, kanyon, çay ve dereleriyle Kazdağları, sonbaharda birbirinden farklı rengi alan ağaçları ve bitkileriyle etkileyici bir güzelliğe bürünüyor.

Kazdağları, hazan mevsiminde, yerli ve yabancı ziyaretçilerin, doğa yürüyüşçülerinin, fotoğraf ve tabiat tutkunlarının, sağlık için temiz hava arayanların adeta akınına uğruyor.

Sitene Ekle
Etiketler