BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kazasız Kul Olmaz İzmir’de sahnelenecek

İstanbul Gelişim Sanat tarafından sergilenecek "Kazasız Kul Olmaz’’, İş ve Trafik kazalarında yapılması gereken ilk yardım uygulamalarını konu alan eğitsel tiyatronun provalarına başlandı.

Abone ol

Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan iş ve trafik kazalarına dikkat çeken “Kazasız Kul Olmaz” adlı tiyatro oyunu İzmir’de seyircinin beğenisine sunulacak.

İstanbul Gelişim Sanat tarafından Türkiye’nin dört bir yanında sergilenen ve Türkiye’de yaşanan iş ve trafik kazalarına dikkat çeken “Kazasız Kul Olmaz” adlı tiyatro oyunu İzmir’de sahne almaya hazırlanıyor. Sanat danışmanlığının televizyon sunucusu Vatan Şaşmaz’ın, dış seslendirmesini Toprak Sergen’in yaptığı oyunun yazar ve yönetmeni ise Zahrettin Çelik.

Amacımız Farkındalık oluşturmak

unnamed.20140916143217.jpgKazasız Kul Olmaz oyununun yazan ve yönetmeni Zahrettin Çelik, “ Özellikle son zamanlarda Türkiye’deki iş kazaları ve trafik kazaları ülke gündeminde ilk sıralarda yer alıyor. Ne yazık ki yaşanan kazalar acıları da beraberinde getiriyor. Biz bu acıların yaşanmasına engel olmak adına vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istedik. Bunun için Kazasız Kul Olmaz oyununu yazarak sahneye sunduk “ dedi.

Her yaştan seyirci için

Oyun hakkında bilgi de veren Çelik, “ Oyunumuz, iş ve trafik kazaları ile kaza sonrası ilk yardım olarak nasıl müdahale edileceğini gerçek hikayeler ile trajikomik şekilde anlatıyor. 2009 yılında kaleme aldığımız oyunumuz her yaştan seyirciye hitap ediyor. Hem yetişkinler hem de çocuklar keyifle oyunu izlerken, bilinçleniyorlar “ dedi.

Tepkiler çok güzel

Bugüne kadar seyirciden güzel tepkiler aldıklarını kaydeden Çelik, “ Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde oyunumuzu sahneledik. Gittiğimiz her yerde halkımız büyük ilgi gösterdi. Salonların dolduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Bilinçli birey ve toplum modeli oluşturma amacındayız. Bu amaca ulaşmak için attığımız adımların halkımız tarafından onaylanması bizim için önemli” diye konuştu.

Soma faciası

Soma’da yaşanan faciaya da değinen Çelik, “ Soma’da maden işçilerimizin elim bir kaza sonucu yaşamlarını yitirmesi hepimizi derinden üzdü. Kazasız Kul Olmaz oyununu yazıp sahnelememizin sebebide bu tür faciaların yaşanmaması içindir. Facianın ardından Soma’ya giderek çeşitli incelemelerde bulunduk. İncelemelerimiz kapsamında hem olayın yaşandığı alanı dolaştık hem de vatandaşlar, STK’lar ve yerel yönetimlerle bir araya geldik. Çalışmalarımız sonunda oyunumuza bazı eklemeler yaptık” dedi.

Herkese teşekkürler

Soma’ya gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Uluslararası Radyocular Birliği’nin İstanbul Gelişim Sanat’ı “Yılın Alkışı Hak Edenler” ödülüne laik gördüğünü belirten Çelik,” Biz oynumuzu Türkiye’nin her köşesine götürerek, vatandaşımızın bilinçlenmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizlere desteğini esirgemeyen bütün destekçilerimiz NİLÜFER TURİZM ANTHİLL RESİDENCE, İBA MEDİKAL, TORİMA KAYA ELEKTRONİK, SİNEMATEK , HABER KITA, , İZMİT SEYEHAT, EFE TUR,ARI MADEN, Gündoğdu KRİSTAL, GELİK, RESTAURANT, , ADA OFSET , ÖZGÜR FOTO TEKNİK, TEK ALÜMİNYUM, KAŞMİR OTEL, SİNEMATEK, İSTANBUL TV, PRAMİT İŞ GÜVENLİĞİ MALZEMELERİ YELİ DESİGN WEB TASARIM, AYTEK DEKOR, KURSLARI, AKTÜEL GAZATESİ, VAROL MÜZİK , HAVADİS TÜRK HABER, ÖZGÜR BASKI DÜNYASI, RÜZGAR BAYRAK, EMİN ÇANTA ,ARDA ÇANTA , ACİL TIP TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ DERNEĞİ, ORES TANITIM SİSTEMLERİ, ONS TANITIM, VAROL MÜZİK MARTUR. PANORAMA PRODÜKSİYON ,BLUE X WOMEN,ÖZLEM DİYARBAKIR ,ÖZ DIYARBAKIR SEYEHAT ,BUGÜN GAZETESİ , GÜNEŞ GAZETESİ ,GAZETE,HABERLER.COM, SONDAKİKA.COM, YURDUM YAZILIM, ROTA HABER, BAĞCILAR BELEDİYESİ , TUZLA BELEDİYESİ BAKIRKÖY BELEDİYESİ, TRIO BOWLİNG - PROFİLO AVM- BAMBİ CAFE METROPORT AVM. PROCASE , RADEV , ULUSALPOST , MİAMİ BEACH HOTEL SIDE, TREND MEYDA , BY SEMPATİK AMİRAL SAHNE DEKORU,HOTEL MARYA, KONTUR ve halkımıza teşekkür ederim” , ifadelerini kullandı.

OYUNUN KONUSU

  iş kazaları ve  trafik kazaları meydana  geldiğinde  İLKYARDIM NASIL UYGULANIR anlatan 7 den 70 e herkesin iştirak edebileceği  gelişim arz eden bir tiyatro oyunudur. Oyunlarımızı  KURUM VE KURULUŞLAR  ile yürütüyoruz. Sizlerinde bu konuya hassasiyet göstereceğinizi  umuyoruz.

OYUN KÜNYE

Yazan ve Yöneten:  Zahrettin ÇELİK

Sanat Danışmanı:  - Vatan ŞAŞMAZ  Yusuf ERBAŞ

Seslendirme: Toprak SERGEN

Proje Danışmanları

İbrahim Palamut

BahadIr BULUT

Av.Adnan TÜZÜN

Öznur SİMAV (Pedagog)

Av.Suat Yurdsever

Dr.Okan Ok

Acil Tıp Teknisyenleri Derneği

Oyunun Kadrosu:  6 oyuncu - 2 teknik 

Kostüm:  Serpil Argun

Türü: Trajikomik

Süre: 90 dkk / 2 perdelik

Müzük:  Majeste Bilinçaltı

İzleyici kitle: 7'den 70'e

Genel Koordinatör ve  Basın Danışmanı :  Hayriye  Hande ŞEN

Koordinatörler:, Ali ÇELİK  Sermin ORTAÇ

"