BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.429,22
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Kazan tarihi tutanakları anlattı

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, geçtiğimiz günlerde açıklanan tarihi MGK tutanakları hakkında konuştu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, 28 Şubat Davası'na bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine intikal eden tutanakların, gerçek tutanakların tamamı olmadığını belirterek, "Onların adeta özeti intikal ettirilmiş. Yoksa o tutanaklar incelendiği zaman Erbakan Hoca'nın orada nasıl bir mücadele verdiği, nasıl bir devlet adamı olduğu ve laiklik konusunda onlara nasıl mükemmel bir örnek devlet adamı olmayı sergilediği gayet açık, net bir şekilde görülür" dedi. 

Kazan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Saadet Partisi'nin teşkilat gücü, teşkilat hareketliliği ve seçime hazırlık bakımından en gayretli ve en çalışkan parti olduğunu belirterek, parti mensuplarının bütün insanlığın saadeti için çalışmayı kendilerine şiar edindiğini söyledi. 

Yerel seçimlere en hazırlıklı şekilde girme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Kazan, belediye başkanlığı seçimleri için aday tespit programı hazırlıklarını tamamlayarak, il ve ilçelerde çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Bugüne kadar aday tespiti için 53 ilin parti üst düzey görevlileri tarafından ziyaret edildiğine değinen Kazan, Ankara ve ilçeleri için aday tespit çalışmalarına başlanacağını, çalışmaların pazar akşamına kadar tamamlanacağını bildirdi. 

Kazan, şöyle devam etti: 

"27 Mart 1994 tarihinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerini büyük bir farkla kazanan Refah Partisi, yerel hizmetlerde milli görüş belediyeciliğinin başarısını milletin gönlüne yerleştirmiş ve böylece hizmetlerde yeni bir çığır açmıştır. Milletimiz hala o günkü milli görüş belediyeciliğini hasreti içerisindedir. Bu hasret inşallah, 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle son bulacak ve Saadet Partisinin milli görüşçü belediyeleri halkımıza özlediği hizmetleri sunacaklardır."

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi için 53 ilde çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Kazan, "Bunlar dosya içinde muhafaza ediliyor. Bütün iller tamamlandıktan sonra, bunlar Başkanlık Divanında ve GİK'te değerlendirilecek ve ondan sonra adaylarımız ilan edilecek" dedi. 

KEŞKE O TUTANAKLARN TAMAMI OKUNBİLSEYDİ 

Kazan, 28 Şubat Davası'na gönderilen MGK toplantısına ilişkin tutanaklarla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Gazetelerde okuduğum kadarıyla Erbakan Hoca'nın direndiğini herkes kabul etti ve büyük bir mücadele verdiğini herkes teslim ediyor. Şu anda mahkemeye intikal etmiş olan tutanaklar, gerçek tutanakların tamamı değil, onların adeta özeti intikal ettirilmiş. Yoksa o tutanaklar incelendiği zaman Erbakan Hoca'nın orada nasıl bir mücadele verdiği, nasıl bir devlet adamı olduğu ve laiklik konusunda onlara nasıl mükemmel bir örnek devlet adamı olmayı sergilediği gayet açık, net bir şekilde görülür. Sadece satır başları, tespitleri ile var ama konuşmaların muhtevası da son derece önemli. Keşke o tutanakların tamamı okunabilseydi. Çünkü 10 saat devam etmiş olan bir toplantı bu. 10 saat devam eden bir toplantının herhalde 5 saati susarak geçmiyor, herkes konuşuyor. O nedenle o tutanakları ben, eksik buluyorum ama şu bakımdan o tutanaklar çok önemli: 28 Şubat'ın bir askeri darbe olup olmadığını anlayabilmek için en net ayna o 28 Şubat MGK toplantısındaki askerlerin konuşmalarıdır. Bir tanesi şimdi hayatta değil ama özellikle Fevzi Türkeri, o zaman Harekat Dairesi Başkanı olarak toplantıya, üye olarak değil de sadece rapor sunmak üzere, katılmıştı. Onun sunumunun arkasından yapılan konuşmalar son derece önemliydi. Hayırlı olsun, inşallah." 

Kazan, "28 Şubat gecesi askerin yaptığı sunumla ilgili davaya intikal eden bir şey yok. Bununla ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı" sorusunu, "Talepler, mahkeme başkanlığına intikal ettirilir. Mahkeme Başkanı, heyetle berabar takdir eder, gerekli görürse celp eder, temin eder" sözleriyle cevapladı.