BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,98
HABER /  GÜNCEL

Kütahya'da korkunç trafik kazası

Trafik terörü yine iş başındaydı. Yollarda yitip giden canlara yenileri eklendi ne yazık ki.. Kütahya'daki kaza herkesi kahretti.

Abone ol

Kütahya'da uykuya dalan yolcu otobüsü sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybedip yol kenarındaki ağaçlık alana daldı. Can pazarının yaşandığı kazada 1'i çocuk 6 kişi yaşamını yitirirken, 38 kişi de yaralandı.

ŞOFÖR UYUYUNCA

Kaza sabah saat 05.30 sıralarında Kütahya girişindeki E Tipi Cezaevi yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Antalya'ya giden bir seyahat firmasına ait 07 EJM 06 plakalı otobüsün sürücüsü Faruk Demiralp, Kütahya'ya birkaç kilometre kala iddiaya göre direksiyon başında uyukladı. Kontrolden çıkan otobüs, hızla yol kenarındaki ağaçlık bölgeye daldı. 

CESETLER GÜÇLÜKLE ÇIKARILDI

Ağaçlara çarparak hurdaya dönen otobüsteki 45 kişi bir anda kendilerini can pazarında buldu. Kan gölüne dönen otobüstekiler yardımına önce yoldan geçen araçlarda bulunanlar koştu, ardından kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ön tarafı akardeona dönen otobüste yaralılar, kırılan camlardan çıkarılıp ambulanslarla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi ve kentteki diğer hastanelere kaldırıldı. Kütahya Belediyesi İtfaiye ekipleri, akardeona dönen aracın ön bölümündeki cesetleri güçlükle çıkardı.u.20120612093301.jpg

Otobüsün sürücüsü Faruk Demiralp ile ön tarafta bulunan 1'i çocuk 6 yolcu kaza yerinde ve kaldırıldıkları hastanelerde yaşamlarını yitirirken, yaralanan 38 kişi kaldırıldıkları Kütahya'daki hastanelerde tedaviye alındı. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin bulunduğu, ölü sayısının artmasından korkulduğu belirtildi.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtirken, hastanelerdeki yaralılardan bazıları kaza sırasında sürücünün uyukladığını öne sürdü.

YOLCULAR DEHŞETİ ANLATTI

Kazaya uyurken yakalandığını belirten Koray Yoldaş, “Kaza anında ben uyuyordum. Büyük bir gürültü ile uyandık. Herkes çığlıklar atıyordu. Ne yapacağımı şaşırdım” dedi.

İstanbul’dan oğlu Hasan Ergerdi ile birlikte otobüse bindiğini kaydeden Sakine Ergeldi, “İstanbul’dan saat 24.00’te otobüse bindim. Sabah saatlerinde Kütahya’ya ulaştık. Kaza esnasında uyuyordum, sallantı ile uyandım. Herkes çığlık atıp yardım istiyordu” diye konuştu.

Mustafa Cengiz de kazaya uykuda yakalandığını, büyük bir gürültüyle uyandığını ifade etti.
Abdurrahman Direkçi ise, şoförün uyuyup uyumadığını görmediğini belirterek, kaza ile ilgili fazla bir şey hatırlamadığını söyledi.