BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.489,49
HABER /  GÜNCEL

Arabalı vapurdan indi, denize uçtu

Tekirdağ Limanı'nda feribottan iniş yapan araç yolu karıştırınca denize uçtu. Araçta bulunan 4 kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol

Tekirdağ Limanı’nda gece saatlerinde Bandırma’dan gelen feribottan inen otomobil denize düştü, araç içerisinden dalgıçların çıkardığı 4 kişi hayatını kaybetti. Ölen ailenin gelin ve damadın anne babası olduğu, gelin ile damadın ise çeyizlerin bulunduğu başka bir araçla seyahat ettiği öğrenildi.

Olay gece 04:00 sıralarında yaşandı. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde iki ayrı araçla Kırklareli’ne gitmek için yola çıkan aile kamyonları taşıyan Yener C isimli feribota bindi. Feribot gece saat 04:00 sıralarında Tekirdağ Limanı’na yaklaştı. 53 yaşındaki Vecdet Eriş isimli şoför idaresindeki 41 E 7190 plakalı içinde 3 kişinin bulunduğu otomobili ile feribottan inmek istedi.

FERİBOTTAN İNİNCE YANLIŞ YERE ARACI SÜRDÜ

Feribottan aracı ile inen Eriş, korkulukları olmayan iskelede direk ilerleyince aracı ile birlikte denize düştü. Olayı gören feribottakiler tarafından durum polise haber verildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Araç içerisinde bulunan 4 kişinin diğer araçtaki yakınları sinir krizi geçirdi.

1.20120528104722.jpg

Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları, zaman geçirmeden elbiselerini giyerek dalış yaptı. Araç içerisinden yaklaşık 15 dakikalık bir çalışma sonucunda çıkartılan 2 kişi olay yerinde ilk müdahaleleri yapılarak ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede müdahale edilen 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Diğer 2 kişi denizden çıkarıldığında ölmüştü.

GELİNLE DAMADIN AİLELERİYDİ

3.20120528104732.jpg
Araç içerisinden çıkartılan 4 kişinin kimliği belirlendi. Araç içerisinde aracın şoförü 53 yaşındaki öğretmen Vecdet Eriş, öğretmen eşi 49 yaşındaki Aysel Eriş, 51 yaşındaki Ahmet Gülhan ve eşi Zeynep Gülhan yaşamını yitirdi. Yaşamlarını yitirenlerin aynı feribotta çeyiz kamyonu ile seyehat eden gelinle damadın anne babaları olduğu öğrenildi.

YOL SANDIKLARI YER DENİZDİ

Ailenin akşam saatlerinde 2 otomobille feribota bindiğini söyleyen bir kamyon şoförü, “Akşam feribota iki otomobile bindiler. Neşeli bir aileydi. Termosta çay içip yemek yediler. Limana geldiğinde araç önündeki denizi fark etmeyerek denize düştü. Elimizden bir şey gelmedi. Polise haber verdik.” dedi.

2.20120528104742.jpg

Limanda hiçbir önlemin olmadığını söyleyen bir kamyon şoförü ise “Aile denizi fark etmeyerek direk otomobilleriyle denize düştü. Burada hiçbir önlem yok. Işıklandırma ve işaret hiçbirşey yok. Belki korkuluk olsa bu aile denize düşmezdi. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekir.” dedi.

DÜGÜN YAPACAKLARDI

Ölen kişilerin Bandırma'dan Tekirdağ'a çeyiz getirdikleri belirtildi. Gelin ile damatın ise aynı feribotla Tekirdağ Limanı'na geldikleri ve çeyiz eşyalarını taşıyan kamyonette bulundukları öğrenildi.