BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32

Kayyum Cumali Atilla güven veriyor

Yazar kesimi az duygusaldır. Tünelin ucunda bir umut ışığı görse, şiir/nesir demeden dillendirir, mutluluğunu paylaşır.

Yazar kesimi az duygusaldır. Tünelin ucunda bir umut ışığı görse, şiir/nesir demeden dillendirir,  mutluluğunu paylaşır.

Aslında iyi de yaparlar, nahoş şeyleri sabah akşam anlatanlar zaten çok bari güzel şeyleri de paylaşalım da hayatta bir denge oluşsun ne dersiniz?

Saat gecenin 1’i hala Kayyumumuz iş başında, şehrimizin daha iyi idare edilmesi için çalışma ve çaba içinde, dile getirdiği çalışmalardan her biri diğerinden daha mühim desem inanın. Şu anda nitelikli bir çekirdek kadro oluşturmak için yoğun bir çalışma içindedir.

Kayyumumuzun yazılarımdaki duruşumu baz alarak referanssız beni araması, dinlemesi, yazılarımda kamuoyu yoklaması sonucu kaleme aldığım maddeleri değerlendirmesi ve değerli olduğunu söylemesi beni mest etti diyebilirim.

Öğretmen emeklisi olduğumu öğrendikten sonra bana “Hocam” diye hitap eden Kayyumumuz, yazdıklarımın hepsinin de yerinde talepler olduğunu söylemesi de takdire değerdir.

Bir başka ifadeyle bu taleplerin %70’inin uygulanabilir olduğunu söylemesi daha reel olduğuna inananlardanım. Çükü taleplerimiz arasında hayal düzeyinde insanlığın beklentileri arasında yer alacak kadar afaki maddeler de vardı.

Yazılarıma konu ettiğimiz 67 maddeden 7 tanesini paylaşayım ama geri kalanlarının önemli olmadığını sanmayın.

1-Dezavantajlı vatandaşlarımıza ucuz ev imkânı.

2-Her ilçede bir düğün salonunun yapılması ve belediye tarafından işletilmesi,

3-Her ilçede birer taziye evinin yapılması ve ehil bir hoca efendinin bir müstahdemle birlikte asgari ücret karşılığında görevlendirilmesi.

4-Belediyeye bağlı kültür, gençlik ve halk evlerinde uygulanan programların takip edilmesi,

5-Sözleşmeli temizlik çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmenin yapılması,

6-Surun 82 burcu var, biri Erbil olmak üzere 81 İle tahsis edilerek yıllın belli haftalarında buluşma günlerinin yapılması,

7-Diyarbekir-Medine arasında kardeş şehir olarak mutabakatı imzalayarak işbirliğine gidilmesi.

İnanın geriye kalan 60 talep arasında bu yedi talepten daha önemli olduğunu söyleyebildiğim nice 7 talepler daha vardır.

Tabi benim yazıma değer katan kamuoyu araştırması adına sivil toplum örgütlerinin fikirlerinden kaynaklanıyor.

Yani işin içinde emek olduğu için bu kadar Kayyum üzerinde etki bıraktığına inanıyorum.

Kayyumun çalışmalarına katkı adına elimizden ne geliyorsa destek vermekle yükümlüyüz. İnşallah bendeniz basın konusunda kayyumumuza yardımcı olmaya çalışacağım.

Büyükşehir Belediyesi kanununa göre belediyeye çok büyük imkânlar verilmiş, şimdiye kadar şehrimizde ya bu imkanlar kullanılmadı, yada yanlış istikamette kullanıldı. Dolayısıyla şehrimizin birçok açıdan sıkıntıları mevcuttur. Kayyumumuza katkı vereceğiz ki çalışma temposu artsın, bir yılda beş yıllık bir çalışma yapabilsin değil mi?

Başarılı olması için siz muhterem okuyucularımdan da dua bekliyorum.