BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Kayyum atanan Kaynak Holding'in bilinmeyenleri

Koza İpek Holding'in ardından yeni kayyum ataması Kaynak Holding'e yapıldı. 30 şirkete sahip Kaynak Holding'in yıllık cirosu 1.5 milyar dolar. Gülen cemaatinin holdingi olarak tanınan Kaynak Holding'in en bilinen markaları ve diğer detaylar...

Abone ol

Kayyum ataması yapılan Kaynak Holding, bünyesindeki 30 şirket ile faaliyet gösteriyor.

Bu şirketler arasında Türkiye'de tanınan bir çok marka da bulunuyor. Bu markaların başında Sürat Kargo, NT Mağazaları, Sızıntı, FEM ve Anafen dershaneleri bulunuyor. 

KAYNAKLARINI YURTDIŞINA TRANSFER ETTİ İDDİASI

Bir dönem Koç ve Sabancı Holding'le karşılaştırılacak kadar ekonomik büyüklüğe ulaştığı ileri sürülen Kaynak Holding'in, 17-25 Aralık operasyonu sonrası küçülme yoluna gittiği ve kaynaklarını yurtdışına transfer ettiği iddia edilmişti. 

GÜLEN'DEN KAYYUM AÇIKLAMASI

Zavallı fani yarın nalları dikebilecek bir insana Cenabı Hakkın mübarek bir ismini vererek Kayyum diyorlar. Kayyûm Cenab-ı Hakk'ın ismidir. Buna kayyım denir. Özür dilerim. Nezaket sınırlarını aşıyorum. Bu mülahazalarla hareket edenlere ise dense dense "denî haydut" denir"

2014'TE GELEN ESRARENGİZ İHBAR

2014 Mart ayında Kaynak Holding bünyesinde çalışan, finans trafiğinde etkili bir pozisyonda bulunduğu belirtilen yönetici konumundaki bir kişinin ihbarı üzerine MASAK, Kaynak Holding'i mercek almıştı.

Yapılan ilk incelemeler sonunda kara para trafiğinin ve vergi kaçakçılığının izine rastlanması üzerine Kaynak Holding'in İstanbul Bulgurlu ve Mahmutbey'deki merkez binalarına MASAK ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından baskın düzenlenmişti.

Sızıntı dergisi kayyum ataması kaynak holding

SIZINTI DERGİSİ'YLE BAŞLADILAR

1979 yılında İzmir'de kurulan holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi. Sızıntı ayda 750 bin adet basılıyor ve dağıtılıyor.

 Kayyum atanan Kaynak Holding, 16 farklı sektörde faaliyet gösteren 30 şirkete sahip. Holding bünyesinde 2014 verilerine göre, 8 bin 300 civarında çalışan var. Ağırlıklı olarak eğitim ve kültür alanındaki faaliyetler gösteren Fethullah Gülen Grubu'nun kurduğu Kaynak Holding, Fem ve Güvender dersaneleri ile eğitim alanında faaliyet gösterirken, kitap, kırtasiye malzemesi gibi eğitim metaryalleri üreten şirketleri de bulunuyor. NT Mağazaları, Zambar Yayınları bunlardan bazıları. Sürat Kargo grubun en bilinen şirketlerinden. Yurt içinde önemli bir pazar payına olan Sürat Kargo, yurtdışı taşımacılık için de girişimlerde bulunmuştu. 

Kaynak Holding bünyesindeki PAL adlı şirket çocuklar için eğitici öğretici oyuncaklar yapıyor. Şirketin 400 çeşit eğitim odaklı oyuncağı bulunuyor. Zambak adlı şirket, bu oyuncakların ve diğer eğitim meteryallerinin dağıtım ve satışını gerçekleştiriyor.

Kaynak Holding'e kayyum ataması
Kaynak Holding ve bağlı şirketlerine bu sabah kayyum atanması yapıldı

MEDYA VE CATERING

Medya planlaması yapan Kaynak Medya, catering alanında faaliyet gösteren Bereket Catering grubun diğer şirketleri. Nüans Turizm hac faaliyetleri yürütüyor. NT Mağazacılık yine grubun bir diğer şirketi.

Sürat Eğitim Araçları adlı şirket A'dan Z'ye eğitim araçları üretiyor. Gülen Cemaati'nin yurtdışındaki hemen hemen tüm okullarının donanımını bu şirketlerin sağladığı ileri sürülüyor. 

Kaynak Holding'in 30 şirketle yaptığı toplam ciro yıllık 1.5 milyar TL civarında.

Kaynak Holding şirketleri
Kaynak Holding bünyesindeki şirketler