BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  GÜNCEL

Kayseri ve Nevşehir'i korkutan ses!

Kayseri ve Nevşehir'de akşam saatlerinde duyulan kuvvetli patlama sesi, vatandaşları da korkuttu. Gürültünün kaynağını öğrenmek isteyenler 155 Polis İmdat ve 15 Jandarma hatlarını telefon yağmuruna tuttu.

Abone ol

Kayseri'de akşam saatlerinde ses duvarını aşan savaş uçağının çıkarttığı gürültü Kayseri kent merkezinde, ilçelerinde ve Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde heyecan yarattı.

Erkilet 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan kalktığı ifade edilen Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı Kayseri semalarında ses duvarını aşınca, meydana gelen patlama ve gürültü üzerine vatandaşlar 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma hatlarını kilitledi.

Vatandaşların 'Müthiş bir patlama oldu' ihbarı üzerine polis ve askeri personel araştırma başlattı. Yapılan araştırmada kulakları sağır eden, binaların camlarının sallanmasına yol açan ve gök görültüsünü andıran patlama sesinin savaş uçağının ses duvarını aşmasıyla oluştuğundan kaynaklandığı belirlendi. Ancak patlamayı andıran bu ses sosyal medya da çeşitli yorumlara ve terör patlamasına yorumlanınca Alo 155 ve 156 hatları dakikalarca susmadı.

Bu arada savaş uçağının çıkarrtığı gürültü ile ilgili olarak polis telsizinden araştırma yapan ekipler 'çıkan yüksek ses, bir uçaktan kaynaklanmıştır, ekiplerimiz normale dönebilir' anonsu yapıldı.