BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,45
HABER /  MEDYA

Kayıplardaki Hasan Cemal'den Rojava bombası!

Bir süredir ortalarda gözükmeyen Hasan Cemal yine şaşırttı. Cemal, Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'da olduğunu açıklarken ilk yazısını Cuma günü yayınlayacağını açıkladı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Usta gazeteci Hasan Cemal'in bir süredir yazılarına neden ara verdiği belli oldu. Cemal Twitter'dan yaptığı açıklamada Suriye'nin Kürt bölgesi olan Rojava'da olduğunu duyurdu.

T24 yazarı Hasan Cemal, Suriyeli Kürtlerin üç kantonunda demokratik özerklik ilan ettiği Rojava'ya gitti. Twitter'dan yaptığı açıklamada "Rojava'da, Suriye Kürdistanı'ndayım, yazılarıma bir iki gün içinde buradan başlayacağım." diyen Cemal'in Rojava izlenimlerini konu alan ilk yazısı cuma günü yayımlanacak.

HASAN CEMAL ROJAVA'DA BU SORULARIN YANITINI ARIYOR

Rojava'da neler oluyor? "Rojava Devrimi" nedir? Rojava Devrimi, Ankara'yla Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ni neden rahatsız ediyor? Abdullah Öcalan ve PKK Rojava devriminin neresinde? Mesud Barzani yönetimi Rojava'yla sınırlarına neden hendek kazıyor? Tayyip Erdoğan ile Mesud Barzani birlikte Rojava'ya ambargo mu uyguluyorlar? Rojava'daki durum Türkiye'deki çözüm sürecini nasıl etkiler?

ÇEKİLME GÜNLÜĞÜ İÇİN DAĞA ÇIKMIŞTI

Çözüm sürecinin en sıcak günlerinde PKK'nın silahlı güçlerinin sınır dışına çekilme sürecini yerinden takip eden Hasan Cemal "çekilme günlüğü"nü kaleme almıştı. Cemal, silahlı militanlarla yaptığı röportajlar ve dağ koşullarını konu alan izlenimlerden oluşan çekilme günlüğü'nden sonra şimdi Rojava günlüğü ile gündemde.

Cemal Twitter'dan bu Rojavalı çocuklarla çektirdiği bu fotoğrafı paylaştı:

blwyi42cmaagtvl.jpg