BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  GÜNCEL

Kayıp uçağı bulmak için zamana karşı yarış

Geçey ay 239 kişiyle kaybolan Malezya Havayolları uçağının kara kutusunu arayan ekipler, muhtemel yeni bir sinyal buldu. Uçak 8 Mart'ta kaybolmuştu. Kara kutudaki akustik sinyal göndericiler, 30 gün kadar sinyal yayabiliyor.

Abone ol

Geçey ay 239 kişiyle kaybolan Malezya Havayolları uçağının kara kutusunu arayan ekipler, Hint Okyanusu'nun güneyinde muhtemel yeni bir sinyal buldu.

Avustralyalı yetkililer, P-3 Orion tipi uçağın, sinyali hafta başında bir Avustralya gemisinin ses dalgaları tespit ettiği bölgede bulduğunu açıkladı.

Sinyalin incelenmesi gerektiğini belirten yetkililer, bunun "insan eliyle yapılmış bir kaynaktan" geliyor olabileceğini belirttiler.

Uçağın Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğüne inanılıyor.

Amerikan donanmasına ait bir sinyal bulucunun geçen Perşembe günü bölgede ses sinyalleri tespit etmesinden sonra arama çalışmalarına hız verilmişti.

30 günlük sinyal

Ocean Shield adlı Avustralya gemisi daha sonra ikisi hafta sonunda ikisi de Salı günü olmak üzere aynı bölgede dört sinyal buldu.

Arama çalışmalarını koordine eden eski Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Angus Houston, "Akustik veri bu gece incelenecek. Ama sinyal, insan eliyle yapılmış bir kaynaktan geliyor gibi görünüyor" dedi.

Bugünkü arama çalışmalarına 14 uçak ve 13 gemi katılıyor.

Arama çalışmaları kapsamında Avustralya'nın Perth kentinin 2280 kilometre açığında 57,923 kilometrekarelik bir alan taranıyor.

Uçaklar sinyal bulmak için denize hidrofon ses dinleyicileri bağlanmış dubalar indirdi.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan uçak 8 Mart'ta kaybolmuştu.

Kara kutudaki akustik sinyal göndericiler, 30 gün kadar sinyal yayabiliyor.

Sinyal göndericilerin şarjı bitmeden kara kutuya ulaşılması için zamana karşı yarışın verildiği belirtiliyor.