BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kayıp Rubens tablosu tam 400 yıl sonra ortaya çıktı

Barok dönemin en önemli temsilcilerinden olan Flaman ressam Peter Paul Rubens'in 400 yıldır kayıp olan eseri, İskoçya'daki bir müzede kopya sanılarak sergilendiği ortaya çıktı.

Abone ol

Barok dönemin en önemli temsilcilerinden olan Flaman ressam Peter Paul Rubens'in 400 yıldır kayıp olan eseri,  İskoçya'daki bir müzede kopya sanılarak sergilendiği ortaya çıktı.

KOPYA SANILIYORDU

BBC Four kanalındaki Britain’s Lost Masterpieces (Britanya’nın Kayıp Şaheserleri) programından Dr. Bendor Grosvenor, Buckingham Dükü George Villers'e ait olan portrenin, İskoçya'daki Glasgow Müzesi’nin koleksiyonunda yer aldığını ve kentteki Pollok House’da, orijinal eser olduğu bilinmeksizin sergilendiği ortaya çıkardı. Yüz yıllardan bu yana üzerinde biriken toz nedeniyle Rubens’in orijinal tablosu olduğu anlaşılmamış olan ve başka biri tarafından kopyalandığı sanılan eser, Grosvenor'un keşfinin ardından Belçikada’ki Rubenshuis’in direktörü Ben van Beneden tarafından da incelendi. Orijinal olduğu Beneden tarafından da teyit edilen eserle ilgili olarak Grosvenor "Gelmiş geçmiş en büyük sanatçılardan birinin, Britanya tarihi için çok önemli figürlerden birini çizdiği portreyi bulmak son derece heyecan verici" diye konuştu.