BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  GÜNCEL

Kayıp pilotlar 16 yıl önceyi hatırlattı!

Bu acıyı sadece yaşayan bilir diyen F-16 uçağının pilotu Şehit Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın yakınları, kayıp pilotların bulunması için dua ediyor.

Abone ol

Türk keşif uçağının Suriye tarafından Akdeniz'de düşürülmesi ve 2 pilotu arama çalışmaları sürerken, 16 yıl önce Ege Denizi'nde Yunan savaş uçaklarıyla yaşanan it dalaşı sırasında düşen F-16 uçağının pilotu Şehit Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın yakınları, kayıp pilotların bulunması için dua ediyor

16 YIL ÖNCEKİ ACI OLAYI HATIRLATTI

Şehit pilotun annesi Selvi Erdoğan, Yunan hükümeti aleyhinde AİHM'de açtıkları davanın da sürdüğünü belirterek, "Kırgın ve küskünüm. Kimse bir şey yapamadı" dedi.

Şehit Yüzbaşı Nail Erdoğan'ın amcasının oğlu Adnan Erdoğan, 8 Ekim 1996 yılında, Ege'de F-16 savaş uçağında şehit düşen yakını için, Erdoğan ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine, (AHİM) Yunanistan aleyhine açtığı davanın, başvurunun kabul edilmesine karşın, henüz sonuçlanmadığını söyledi. Adnan Erdoğan, "Şehit amca oğlum Nail'in annesi Selvi, olayın meydana geldiği 16 yıldan beri hayata küstü. Bu konuda kimseyle konuşmak istemiyor" diye konuştu.