BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Kayıp kızlarla ilgili flaş gelişmeler! Korkunç şüphe...

Ankara'nın Polatlı ilçesinde 5 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara olayında tutuklanan komşunun arabasının arka koltuğunun yıkandığı belirlendi. Tutuklu komşu o sabah kızın babasını aramış. Ağrı'da bayramın ilk günü kaybolan Leyla Aydemir için ise kazı başlatıldı...

Abone ol

TÜRKİYE Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde 5 gün önce kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile Ağrı'da Ramazan Bayramı'nın birinci gününden beri haber alınamayan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'den gelecek güzel bir habere kilitlendi. Kayıp kızlarla ilgili bugün peş peşe iki flaş gelişme yaşandı. Eylül Yağlıkara olayıyla ilgili tutuklanan komşuları U.K.'nin el konulan arabasının arka koltuklarının yıkandığı ortaya çıkarken, Leyla Aydemir'in köyünde ise jandarma ve AFAD ekipleri metruk evlerde kazı çalışması başlattı. 

ARACIN ARKA KOLTUKLARI YIKANMIŞ... Ankara'nın Polatlı ilçesi Uzunbeyli Mahallesi'nde 5 gün önce kaybolan Eylül Yağlıkara'yı (8) arama çalışmaları devam ediyor. Eylül'ün çiftçi babası İbrahim Yağlıkara'nın, olayla ilgili tutuklanan komşusu U.K. ile en son kızının kaybolduğu gün telefonda görüştüğü belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından el konulan U.K.'nin otomobilinin arka koltuklarının yıkandığı belirlendi. Bu da cinayet şüphesini artırdı. 

SABAH ARAYIP 'İŞİ KİME VERDİN?' DİYE SORDU... Tutuklanan U.K. ile Eylül'ün babası çiftçi İbrahim Yağlıkara arasındaki en son görüşmenin Eylül'ün kaybolduğu gün yapıldığı ortaya çıktı. Baba İbrahim Yağlıkara, "İşleri zamanında teslim etmediği için geçen sene U.K.'ye zirai sulama işi vermedim. Onu da bu yıl başka bir arkadaşa verdim. U.K., bu yıl iş istedi vermedim. Cuma günü beni sabah 09.00'da aradı. 'İşi kime verdin?' dedi, 'Başka bir arkadaşa verdim' dedim. 'İyi' dedi, kapattı. Cumadan çıktıktan sonra kızımın kaybolduğunu öğrendim. U.K. tutuklanmış. İfadesinde, 'Bilgim yok' demiş" dedi.

LEYLA'NIN KÖYÜNDE KAZI BAŞLADI... Ağrı’da bayramın birinci gününde Bezirhane köyünde kaybolan 3 buçuk yaşındaki minik Leyla’dan haber alınamıyor. Kayıp Leyla için aramalarda 12 gün geride kalırken henüz bir ize rastlanamadı. Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) bünyesinde bulunan Jandarma Arama kurtarma ekipleri, AFAD, jandarma ve Kızılay ekipleri bugün de aramalara devam etti. İlk olarak köy çevresinden geçen ve tarım arazilerinde yapılan aramalarda Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi’nden (JAKEM) getirilen kadavra arama köpeği ‘Modül’ de kullanıldı. Türkiye’nin en iyi köpeklerinden olan ve jandarma bünyesinde bulunan ‘Modül’ köpeği, AFAD ve Jandarma Arama Kurtarma ekiplerince metruk ev, ahır boş alanlar didik didik arandı. Köy dışında bulunan bazı boş evlerde zeminde bulunan toprağın farklı ve yumuşak olması nedeniyle her ihtimali değerlendiren Jandarma Arama Kurtarma ekibi evde kazı çalışması yaptı. Kazma ve küreklerle 1 metreye kadar kazı yapan ekipler daha sonra ‘Modül’ köpeği ile kazının yapıldığı alanda arama çalışması başlattı. Kazı çalışmalarından da henüz bir sonuç alınamazken ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

DÜĞÜNDEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada, kaybolan Eylül Yağlıkara'nın geçen yıl bir düğünde çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Bursa'da bir akrabalarının düğününde baba İbrahim Yağlıkara tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, Eylül müzik eşliğinde oynuyor. Eylül'ün görüntüleri, izleyenleri duygulandırdı.