BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kayıp işçiler için aramalar sürüyor!

Siirt'teki maden ocağında meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Abone ol

Siirt'in Şirvan ilçesinde özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 9 işçinin çıkarılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Maden köyünde 17 Kasım'da yaşanan faciada toprak altında kalan 9 işçi için AFAD koordinesindeki arama kurtarma çalışmaları dün karanlık ve soğuk havaya rağmen sürdürüldü.

AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), Türk Kızılayı ve jandarma ekipleri, ışıklandırma sistemiyle aydınlattıkları bölgede güvenli alanlar oluşturarak kontrollü şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

100 uzman personel, hassas burunlu köpekler ve aralarında Devlet Su İşlerine ait makinelerinin de bulunduğu 50'yi aşkın iş makinesinin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, enkaz bölgesinde kamyonlara yüklenen topraklar ocağın dışına taşınıyor.

Çalışmaların güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi için de 150 güvenlik görevlisi bölgede görev alıyor.

Enkazda kalan işçilerin yakınları, facianın yaşandığı bölgede yaktıkları ateş başında nöbet tutuyor. İşçi yakınları, gelecek iyi bir haber umuduyla çalışmaları yakından takip ediyor.

Yarın sabah ise İstanbul ve diğer illerden getirilecek 8 arama köpeği de çalışmalara dahil edilecek.