BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  DÜNYA

Kayıp çocuklar için acil uyarı sistemi kuruldu

İspanya'da ciddi bir sorun haline gelen kaybolan çocuk vakaları üzerine hükümet önlem aldı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, "kayıp çocuklar için acil uyarı sistemini" bugün basına tanıttı.

2013 yılında 13 bin 50, bu yıl ise 7 bin 117 kayıp çocuk ihbarının polise geldiğini duyuran İçişleri Bakanlığı, mevcut durumda güvenlik güçlerinin 667 kayıp vakası üzerinde çalıştığını açıkladı.

Kurulan acil uyarı sistemi ile kayıp çocuklarının bulunmasında vatandaş, medya ve sosyal iletişim ağlarıyla işbirliğinin en üst düzeye çıkması hedefleniyor. 18 yaşından küçük olan çocukların kaybolmaları halinde, acil uyarı sisteminin ilk 24 saat aktif kalacağını belirten Bakan Diaz, "Sistemin başarılı olabilmesi için vatandaşların işbirliği kesinlikle vazgeçilmez bir unsur" dedi.

Sistem gereği, polisin, kayıp çocuk ihbarı alınır alınmaz tüm bilgileri (yaş, cinsiyet, isim, fotoğraf, saç rengi ve diğer özellikleri) bölgedeki yerel basına, twitter, facebook gibi sosyal iletişim ağlarına yayacağı, ayrıca metro ve otobüs duraklarındaki reklam panolarından da yayın yapılacağı bildirildi. Kayıp çocuk hakkında bilgi sahibi olan vatandaşların en kısa zamanda resmi yetkililere ulaşabilmesi için de özel telefon hattı kurulduğu kaydedildi.