BIST 8.794
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.240,00
HABER /  GÜNCEL

Kayıp CHP'li başkan ortaya çıktı

Gıyabında tutuklama kararı verilen CHP'li eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'dan açıklama...

Abone ol

MERSİN'de "ihaleye fesat karıştırma" iddiası ile başlatılan operasyon kapsamında hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Macit Özcan ortay çıktı.

Özcan, "Bu operasyon, Burhanettin Kocamaz'ın (MHP'li yeni başkan) baskısıyla düzenlenen bir operasyondur. Yurt dışındayım, tarifi imkansız acılar içindeyim" dedi.

Mersin'de başlatılan operasyon kapsamında oğlu ve iki kardeşi tutuklanan, kendisi hakkında da gıyabi tutuklama kararı verilen Mersin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Macit Özcan operasyonla ilgili konuştu.

DHA'ya telefonla ulaşarak, operasyondan bu yana ilk kez açıklama yapan Özcan, iddialarla ilgili şunları söyledi:

"Bu operasyon CHP'den milletvekili kontenjanı başvurumdan sonra gündeme gelmiş, tamamen siyasi hayatımı bitirmeye yönelik bir operasyondur. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın organize ettiği, hatta bazı partililerin de yardımıyla bir kumpasa gelmiş durumdayız. Kocamaz'ın savcılığa ne kadar baskı yaptığını biliyorum. Savcının da gereksiz bir sürü insana eziyet ettiğini de biliyoruz. Hiç alakası olmayan oğlum ve iki kardeşimi içeriye attılar. Bütün mesele Macit Özcan'a sıkıntı yaratıp, kontenjan adaylığını engellemektir. Hiç suçu günahı olmayan insanların tutuklanmasını hazmedemiyorum."

''İNCELEMEDEN GEÇMİŞTİ''

Operasyona konu ihalelerin 2011'de yapıldığını anlatan Özcan şöyle devam etti:

"İki Mülkiye 3 Sayıştay müfettişi bu ihaleleri detaylı inceleyip, raporlarını vermişlerdir. Soruşturma savcısının da yaptırdığı son bilirkişi incelemesinde de bir eksik ve kusur belirlenmemiştir. Sadece maddi konularda bir anlaşmazlık olduğu rapor edilmiş. Ancak, yaptığımız incelemede seçilen bilirkişilerin özellikle Bayındırlık ve Karayollarında çalışan kişilerden de oluşması manidardır. Onlara baskı yapılarak ihaleye fesat karıştırılmış gibi düzmece rapor düzenlenmiştir. Savcıyı HSYK'ya şikâyet edeceğiz."

'3 SANİYELİK GÖRÜNTÜ' İDDİASI

Kaçakçılık ve Organize'den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı'nın kendisini bir süre önce telefonla arayarak, 'Hakkınızda paralelcilerin hazırladığı 3 saniyelik bir görüntü var, bunun için ifade vermeniz gerekiyor' dediğini anlatan Özcan şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili gidip ifade verdim. Çıkarken de kendisine 'Başka bir şey var mı?' diye sordum. Olmadığını söyledi. Bu politik bir şovdur. Ailem çile çekiyor, oğlum ve kardeşlerim içeride ben acı çekiyorum, ailemiz acı çekiyor. 'Paralel örgütle mücadele edeceğim' diyen AK Parti, şimdi bu örgütün düzmece bilgi ve belgeleriyle hareket etmektedir. Bu ihalelerde kesinlikle fesat yoktur, rüşvet yoktur. Eğer bir suç varsa neden o zaman operasyon yapmadılar. Neden başkanlığım bittikten 1 yıl sonra yaptılar.

''SEÇİM ÖNCESİ CHP'Yİ YIPRATMA OPERASYONU''

Bu seçim öncesi CHP'yi yıpratmak için tezgâhlanan bir operasyondur. Ne kadar büyük bir acıdır ki bu operasyonda Burhanettin Kocamaz en büyük aktördür. Ben bu kentte 15 yıl hizmet verdim. Ben de gelsem hemen içeriye atacaklardı. Tüm Mersinli'lere sesleniyorum, bu düzmece operasyona inanmasınlar. Tümü hikâyedir, seçimden önce AK Parti ve MHP'ye oy kazandırmak için düzenlenmiş bir operasyondur. Allah'a şükür veremeyeceğimiz bir hesabımız da yoktur."

15 KİŞİ TUTUKLANDI

Mersin'de yapılan operasyonla ilgili mahkemeyle çıkartılan 35 kişiden 15'i tutuklanırken, 20 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tutuklananlar arasında eski Başkan Macit Özcan'ın oğlu İlker Özcan, kardeşleri Sacit Özcan ve Tacit Özcan, belediye eski çalışanları ile ihaleyi alan firmaların yetkilileri bulunuyor. Mahkeme eski başkan Macit Özcan, müteahhitler Erol Avgören ve Cengiz Akray hakkında ise gıyabi tutuklama kararı vermişti.