BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  GÜNCEL

Kayıp askerin ailesi iyi haber bekliyor

Kilis'teki çatışma sonrası bir daha kendisinden haber alınamayan Sefer Taş'ın ailesi oğullarından gelecek haberi bekliyor.

Abone ol
Kilis'te, 1 Eylül'de Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun güvenlik güçlerine ateş açması sonucu meydana gelen çatışmanın ardından kayıp olduğu bildirilen piyade er Sefer Taş'ın Iğdır'daki ailesi, oğullarından gelecek iyi haberi bekliyor.
 
Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Aşağı Aratan köyünde yaşayan Taş ailesi, Kilis'te kaybolan en büyük çocukları Sefer Taş'ın kaçırıldıktan sonra DAEŞ'in kontrolü altında bulunan bölgeye götürüldüğü yönündeki duyumlar nedeniyle hayatından endişe duyuyor. 
 
Köydeki evlerinde akrabalarıyla oğullarından iyi bir haber bekleyen baba Aydın Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
 
"Oğlumun Suriye sınırında kaçakçılarla çatışırken yaralandığı haberini aldık. 3 gündür oğlum kayıp, devletin bütün yetkililerinden oğlumun sağ salim bulunmasını istiyorum. Oğlumdan hiçbir haber yok, bölük komutanıyla görüştüm, herhangi bir bilgi alamadım."
BİR HAFTA SONRA İZNE GELECEKTİ
 
Oğullarının evini çok özlediğini ve izne gelmek için gün saydığını da belirten Taş, "En son 4 gün önce telefonla görüştük. Ayın 10'unda izine geleceğini söyledi ama o günden beri haber alamadık. Tek dileğimiz çocuğumuzun sağ salim bulunması, başka bir dileğimiz yok" diye konuştu.
 
Taş ailesine geçmiş olsun ziyaretine gelenler için evlerinin yakınına çadır kuruldu. Taş'ın yakınları kurulan çadırda Sefer Taş'tan gelecek müjdeli haberi bekliyor.
 
Kilis'in Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubu güvenlik güçlerine ateş açmış, kaçakçılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, piyade er Yusuf Beylem şehit olmuş, bir askerin de kaybolduğu bildirilmişti.