BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Kayıp adam 'model insansız uçakla' bulundu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletinde kaybolan bir yaşlı adam, arama ekiplerince bulunamayınca, bir "model drone" sahibi yardıma koştu. Üzerinde kamera bulunan model insansız uçak, üç günde bulunamayan yaşlı adamı 20 dakikada buldu.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin Wisconsin eyaletinde kaybolan bir yaşlı adam, arama ekiplerince bulunamayınca yardım "kameralı bir model drone"dan geldi.

Arama ekipleri, köpekler, helikopterler ve gönüllülerden oluşan bir ordu Fitchburg kasabasında kaybolan Guillermo DeVenecia'yı bulmak için seferber oldu.

Tüm arama çalışmalarına rağmen, 82 yaşındaki Alzheimer hastası adamın izine üç gün boyunca rastlanamadı.

Kasabada süren arama çalışmasını duyan David Lesh, genellikle spor aktivitelerinde kullandığı drone kamerasını, yani üzerinde kamera bulunan model insansız uçağını arama çalışmalarında kullanabileceğini düşündü.

Model drone havalandıktan 20 dakika sonra, yaşlı adamın yakınlardaki bir fasulye tarlasının içinde dolaştığı tespit etti.

DeVenacia'nın sağlık durumu, üç gün susuz kalmış olması dışında, iyi.

Olay, ileride benzer durumlarda aynı yöntemin kullanılmasını yaygınlaştırabilir.

Droneların kullanımına dair kurallar değiştirilebilir

Son olay, droneların arama kurtarma çalışmalarında kullanılmalarını kısıtlayan ABD kurumları üzerinde baskı oluşturabilir.

Zira, Amerikan Havacılık Dairesi, droneların arama kurtarma çalışmaları da dahil olmak üzere "ticari" kullanımına izin vermiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir arama kurtarma şirketi, bu durumu yakın zamanda mahkemeye taşımış ve mahkeme Amerikan Havacılık Dairesi'ni haksız bulmuştu.

Ancak mahkeme kararının bağlayıcılığı yok.

Yine de Havacılık Dairesi, dronelarla ilgili kurallarını gözden geçirip 2015 sonunda yeni düzenleme yapacaklarını söylüyor.