BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

Kaybolan uçakla ilgili flaş gelişme SON DAKİKA

Burkina Faso’dan kalkan Cezayir havayollarına ait bir uçakla irtibatın koptuğunun belirtilmesinin ardından uçağın çöle düştüğü ortaya çıktı.

Abone ol

Cezayirli havayolları yetkilileri, Burkino Faso’nun başkenti Ouagadougou’dan hareketlenen Air Algerie Havayollarına ait bir yolcu uçağıyla irtibatın kesildiğini belirtti.

Burkina Faso'dan Cezayir'e giderken kaybolan Cezayir Havayolları uçağının çöle düştüğü ortaya çıktı. Uçaktaki 116 kişiden 51'inin Fransız vatandaşı olduğu açıklandı.

NEREDE OLDUĞU BİLİNMİYOR

Cezayir Havacılık İdaresi, radardan kaybolan ve telsiz iritbatı kesilen yolcu uçağının çöle düştüğünü bildirdi. Uçağın neden ve tam olarak nerede düştüğüne dair bir açıklama henüz yok.

Uçakta 51 Fransız, 20 Lübnanlı 26 Burkina Fasolu ve 7 Cezayirli yolcu vardı. Toplam 110 yolcuyla beraber altı da mürettebat uçaktaydı.

Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan TSİ 03.17'de kalkan Cezayir Havayolları'na ait uçağın TSİ 07.17'de Cezayir şehrine inmesi gerekiyordu.

Cezayirli bir yetkili, uçaktan en son komşu ülke Mali hava sahasındayken haber alındığını söyledi.
Yetkili, "Uçağın pilotu Cezayir hava sahasına yaklaştığı sırada, kum fırtınasının neden olduğu düşük görüş mesafesi ve Cezayir-Bamako güzergahındaki yoğunluktan kaçınmak için rota değiştirme izni istedi. İznin verilmesinden kısa bir süre sonra da irtibat kesildi" diye konuştu.

dusen-cezayir-ucagindan-son-dakika.jpg

FRANSIZ JETLERİ ARIYOR


Batı Afrika'daki bir askeri üsten havalanan Fransa'ya ait iki savaş uçağı, kayıp uçağı arıyordu.
Uçaktan en son haber alınan bölge çölden oluşuyor ve oldukça ıssız.
Cezayir Havayolları'dan bir yetkili, uçaktakilerin çoğunun Avrupa, Ortadoğu veya Kanada'ya gidecek transit yolcular olduğunu belirtti.

2003 yılında Cezayir Havayolları ait bir uçak ülkenin Tamanrasset kenti yakınlarında düşmüş; 103 kişi ölmüş, bir kişi kurtulmuştu.

BİR HAFTADA 3'ÜNCÜ UÇAK VAKASI

Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait uçak 17 Temmuz'da 'bir füzenin isabet etmesi sonucu' düşmüş, uçakta bulunan 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Dün de Tayvan'da 54 yolcu ve 4 mürettebatıyla Transasia Havayolları'na ait GE222 sefer sayılı ATR72-500 tipi yolcu uçağı düşmüş, kazada 48 kişi ölmüş 10 kişi kurtulmuştu.

Bugün de Burkina Faso'dan kalkan Cezayir havayollarına ait bir uçakla irtibatın koptuğu belirtildi.