BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  GÜNCEL

Kavurmacı'nın tahliye gerekçesi belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesini sağlayan rahatsızlığı belli oldu. İddialara göre Kavurmacı'nın tahliye nedeni epilepsi!

Abone ol

TUSKON soruşturmasında FETÖ'den tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın tepkilere neden olan tahliyesinin gerekçesi belli oldu. Mahkemeye 2005 yılında teşhisi konulan epilepsi raporu iletilirken, tahliyeyle ilgili savcının bir üst mahkemeye yaptığı itiraz ise reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın 2005 yılında konulan epilepsi tanısının nedeniyle dün tahliye edildiği ortaya çıktı. Avukatların 2005 yılında konulan tanıya ilişkin raporu mahkemeye ilettiği, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin de tahliye kararı verdiği belirtildi. Bu arada savcılığın tahliyeye ilişkin bir üst mahkemeye yaptığı itiraz ise kabul edilmedi.

SUNULAN RAPOR

AA'nın haberine göre ise hakimlik, dilekçe ekinde sunulan Acıbadem Hastanesi'nin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitlere yer verdi. Söz konusu rapora göre, "Kavurmacı'ya 2005 yılında epilepsi tanısı konulduğu, dönemsel nörolojik takibinin yapıldığı, sürekli çekilen EGK raporunda fokal biyoelektrik dizorganizasyonun lehine yorumlandığı ve cezaevi koşullarının şüpheli üzerinde olumsuz etkilerinin bulunabileceği" yönünde tespitler olduğunu aktaran hakimlik, dilekçeyle beraber verilen diğer belgelere göre de, "şüpheli Kavurmacı'da 2009 yılında santral uyku apnesi, 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları arttırdığı" yönünde tespitlerin olduğuna dikkati çekti.

Ömer Kavurmacı tahliyesine tepki: Geç kahvaltıda kavurma söyleyin!

Ömer Faruk Kavurmacı'nın hastalığı ne nasıl tahliye oldu?