BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

Katmandu'da uçak kazası: 19 ölü

Nepal'in başkenti Katmandu yakınlarında, Everest tepesine gitmekte olan dağcıları taşıyan bir uçak düştü, 19 kişi öldü.

Abone ol

Nepal'in başkenti Katmandu yakınlarında Everest tepesine gitmekte olan dağcıları taşıyan bir uçak düştü, 19 kişi öldü. Ölenler arasında 7 İngiliz de bulunuyor.

Sita Air tarafından işletilen uçak, Katmandu'dan kavalandıktan birkaç dakika sonra yere çakıldı. Yetkililer uçağın bir nehir kıyısına düşerek yanmaya başladığını belirtti.

İki pervaneli Dornier uçağında 16 yolcu ve 3 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Uçağın niçin düştüğü anlaşılamadı. Ancak Tribhuvan Uluslararası Havaalanının Genel Müdürü Ratish Chandra Lal Suman, uçağın bir kuşa çarpmış göründüğünü söyledi.

Ratish Chandra Lal Suman, uçağın kalkıştan hemen sonra, olağan dışı bir manevra yaptığı görülünce, pilotla temas kurulduğunu ve pilotun, uçağın bir akbabaya çarptığını söylediğini aktardı.

Suman, uçak havaalanına geri dönmeye çalışırken yere çakıldığını belirtti. Uçağın düştüğü yöreye giden polis yetkilisi Bhagwan Bhandari, korkunç görüntülerle karşılaştıklarını anlattı. Bhandari, "Uçak yanıyordu, alevler 20 metreye yükseliyordu. Kurtarma çalışması için uçağa girmek mümkün değildi. Uçağın çeşitli bölümlerinin, motorunun infilak ettiği işitiliyordu." dedi.

Dornier 228 tipi uçak, Everest'e çıkacak dağcıların toplandığı Lukla'ya gitmekteydi.

Nepal'de dağcılık sezonu yeni açıldı. Aralarında Batılıların da bulunduğu binlerce dağcı Himalaya dağlarının tepelerine tırmanmak için Nepal'e gidiyor.

İngiliz dağcı Alan Hinkes, BBC'ye yaptığı açıklamada, kendisinin de defalarca Katmandu'dan Lukla'ya uçtuğunu ve uçuş sorunlarının genellikle Lukla'da yaşandığını, yörenin uçuş açısından pek de güvenlikli olmadığını ama başka bir yol da bulunmadığını anlattı.

Nepal'de Mayıs ayındaki bir diğer uçak kazasında 15 kişi ölmüş, 2011 Eylül'ünde de Everest'i izleme uçuşu yapan Buddha Air uçağının çakılması sonucu 19 kişi can vermişti.