BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.496,12
HABER /  GÜNCEL

Katliamın baş sorumlusu Türkiye'ye kaçtı!

Tayland polisi, Bangkok'taki tapınak saldırısının şüphelilerden birinin Türkiye'ye kaçtığını öne sürdü.

Abone ol

Associated Press'in "son dakika gelişmesi" olarak geçtiği haberde, söz konusu kişinin "saldırının ana şüphelilerinden biri olduğu" belirtildi.

Polis tarafından daha önce yapılan açıklamada, Çin pasaportu taşıyan Abdureheman Abudusataer'in Erawan Tapınağı'na yönelik saldırıyı yönetmiş olabileceği söylenmişti.

Abudusataer'in 16 Ağustos'ta Bangladeş'e gittiğini fark eden polis, zanlının Çin'e kaçmış olma ihtimali üzerinde duruyordu.



Fakat bugün polis sözcüsü Prawut Thavornsiri tarafından yapılan açıklamada, "Tayland polisi ve Bangladeşli yetkililerce elde edilen bilgilerin, söz konusu şahsın 30 Ağustos'ta Bangladeş'ten ayrılıp, Delhi ve Abu Dabi üzerinden İstanbul'a gittiğini gösterdiği" belirtildi.



Reuters tarafından servis edilen fotoğrafta, polis memurlarının tatbikat için olay yerine götürülen Bangkok saldırısının şüphelisiyle şakalaştığı görülüyor. 



9 Eylül'de tatbikat için olay yerine götürülen Yusufu Mierili, geçen haftalarda Çin pasaportuyla yakalanmıştı. 

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da, 17 Ağustos Pazartesi günü, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda, 20 kişi hayatını kaybetmiş ve 120 kişi de yaralanmıştı.  

Saldırının ardından güvenlik kameralarından tespit edilen bir şüphelinin robot resmi dağıtılmış, şüpheli "kimliği belirlenemeyen bir yabancı" şeklinde nitelendirilmişti.