BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  GÜNCEL

Katliam zanlısı psikiyatr ile görüşüyordu

Colorado'da bir sinemada 12 kişinin öldüğü saldırının katil zanlısının, saldırı öncesi bir psikiyatr ile görüşmekte olduğu doğrulandı.

Abone ol

ABD'nin Colorado eyaletinde bir sinemada yaylım ateşi açarak 12 kişinin ölümüne yol açmakla suçlanan sanığın, saldırı öncesinde şizofreni konusunda uzman bir psikiyatr ile görüştüğü doğrulandı.

Mahkemeye sunulan ve kamuoyuna açıklanan belgeler Holmes'un yüksek lisans öğrenimi görmekte olduğu Colorado Üniversitesi'nde bir uzman ile psikolojik yardım amacıyla görüşmekte olduğu bilgilerini teyit etmiş oldu.

Geçen hafta sanığın Doktor Lynne Fenton'a saldırı öncesi planlarını içeren bir paket gönderdiği bildirilmişti.

Amerikan medyasında çıkan haberlere göre, paketteki defterde çöp adam çizimleri ve yakında düzenleneceği belirtilen saldırının tarifi yer alıyordu.

Holmes'un avukatları şimdi savcıların bu paketi kendilerine vermesini sağlamaya çalışıyor.

Paketteki defterin 'hasta-doktor' görüşmelerinin parçası olduğunu savunan avukatlar bu nedenle mahremiyetin ihlal edilemeyeceği görüşünü kabul ettirmeye çalışıyor.

Ayrıca bu bilgiyi medyaya sızdıran kişinin bulunup "yargılamanın adil yapılmasını engellediği" gerekçesiyle cezalandırılmasını istiyorlar.

Sinirbilimi alanındaki eğitimini yarım bırakmış olan 24 yaşındaki Holmes hakkındaki iddianame Pazartesi günü açıklanacak.

Böylece yöneltilen suçlamaların niteliği de ortaya çıkacak.

Defterin kanıt kabul edilip edilmemesi, cinayetin 'tasarlayarak' işlenip işlenmediği hükmü açısından belirleyici olabilir.

Bu arada defterin 20 Temmuz'da Batman filmi galasındaki cinayetler öncesi yetkililer eline ulaşıp ulaşmadığı konusunda çelişkili iddialar var.

Üniversite yetkilileri paketin 23 Temmuz'da ulaştığını söylerken, Amerikan basınında bunu yalanlayan iddialar yer alıyor.

Denver kentindeki Aurora'da Batman serisinin son filmi 'Kara Şövalye Yükseliyor'un galası sırasında sinemada açılan ateş sonucu 12 kişi yaşamını yitirmiş, 58 kişi yaralanmıştı.

Hastanede tedavisi süren 11 kişiden beşinin durumu ciddiyetini koruyor.