BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  GÜNCEL

Katliam bebeği dünyaya geldi

Bilge Köyü katliamı sırasında annesinin karnındaydı... Katliam bebeği doğdu. Şimdi o bebekten alınacak DNA, katliamın şifresini çözecek

Abone ol

Mardin Bilge Köyü'nde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü katliam sırasında annesinin karnındaydı.

Şıh Mehmet lakaplı Mehmet Çelebi, eşi F. Çelebi'nin Fesih Çelebi ile ilişkisi olduğunu ileri sürerek katliamı 'namus' yüzünden gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

F. Çelebi ise ilk ifadesinde ilişkiyi reddetmiş, katliamda öldürülen “Fesih Çelebi’nin kendisi ile zorla ilişkiye girdiğini” beyan etmişti.

TEST İÇİN DOKU ALINACAK

Katliam sanığı Şıh Mehmet, "Fesih Çelebi’yi öldürdükten sonra ciğerini söküp yiyemedim ya o beni kahrediyor. Karımla ilişkiye giren kişiyi öldürmek yetmez, şu an karşımda olsa onun ciğerlerini, kalbini sökerim, kafasını parçalarım” demişti. İşte bu sözler; Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Eylül’de görülen ilk duruşmaya katliam sırasında annesinin karnında olan bebeği de dahil etti. Mahkeme o tarihlerde 8 aylık hamile olan Çelebi’nin eşi F. Çelebi’nin doğuracağı çocuktan DNA testi için doku alınmasına karar vermişti.

DNA SONUCUNA GÖRE YURDA VERİLECEK

Kanlı saldırının şifresini ortaya çıkaracak olan o bebek önceki gün dünyaya geldi. Mazıdağı Eti Fosfat Sosyal Tesisleri’nde devletin koruması altında tutulan Anne F. Çelebi sancılarının artması üzerine kaldırıldığı hastanede, sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Mehmet Çelebi’nin yeğeni Mustafa Çelebi, “Yengem bebeğe isim koymadı. Şayet test sonucunda bebeğin amcamdan olmadığı kesinleşirse bebek yurda verilecek" dedi.