BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  MEDYA

Katilin çektiği görüntü cinayet anı çıktı

ABD'de iki gazetecinin öldürüldüğü anlar, katil tarafından saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. İşte sosyal medyaya yansıyan o anlar;

Abone ol
ABD'yi sarsan gazeteci cinayetlerinde katilin, olay anını saniye saniye kendi kamerasıyla kaydettiği ortaya çıktı. Muhabir ve kameramanı öldüren Vester Lee Flanagan'ın görüntüleri sosyal medyada paylaştıktan sonra intihar ettiği ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı.

Dünya ABD'de iki televizyon çalışanının öldürüldüğü cinayeti konuşuyor! Yerel televizyon kanalı WDBJ7 için çalışan Alison Parker (24) ve Adam Ward (27) isimli gazetecilerin sabah saatlerinde Virginia eyaletinde silahlı saldırıya uğramış ve her iki isim de hayatını kaybetmişti.

Bu arada Franklin County'nin Polis Şefi Bill Overton, düzenlendiği basın toplantısında, polislerle karşılaşınca kendini vuran Flanagan'ın kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı.

Overton, cinayetin nedenini ve ırkçı bir motivasyonla yapılıp yapılmadığını henüz bilmediklerini aktardı.

cinayet.20150827002239.jpg 
      
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, dua ve düşüncelerinin olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte olduğunu söyledi.
      
"Bu, ABD genelinde silah şiddetinin çok yaygın hale gelmeye başladığını ortaya koyan diğer bir örnek ve ülkedeki şiddeti sona erdirecek  hiçbir yasal düzenleme yok" ifadesini kullanan Earnest,  bu konuda tek adımı  Kongre'nin atabileceğine işaret etti.
KATİL KAMERAYA YANSIDI

Bu arada ABD'yi sarsan cinayet sonrası, olay anında kullanılan kamerada incelendi. TV kanalı kameranın yere düştüğü sırada katilin kameraya yansıyan görüntüsü izleyicilerle paylaşıldı.

kfkduf.jpg

ESKİ BİR ÇALIŞAN
 
Virginia Valisi Terry McAuliffe saldırgan Vester Lee Flanagan'ın öldürülen kişilerle aynı TV kanalında çalıştığını ifade ederek, Flanagan'ın iş yerinden memnun olmayan bir kişi olduğunu bildirdi.
 
Kanalda, "Bryce Williams" ismini kullanan Flanagan'ın, Şubat 2013'te işten çıkarılması üzerine Mayıs 2014'te kanala ayrımcılık suçlamasıyla açtığı dava, Temmuz 2014'te düşmüştü.

 kamera.20150827002111.jpg
 
KENDİ ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜLERİ TWITTER'DA PAYLAŞTI

Cinayetin ardından zanlının "Bryce Williams" adıyla açtığı Twitter ve Facebook hesapları kapatıldı. Buna rağmen Flanagan'ın kaçarken, öldürme anına dair ikinci bir videoyu sosyal medyada paylaştığı görüldü.