BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Katil zanlısının yüzsüzlüğüne bak

Önce öldürdü ardından da yakınlarının acısını paylaşmak için morga kadar geldi. Polise de onu yakalamak kaldı.

Abone ol

Çorum'un Alaca İlçesi'nde geçen hafta yol kenarına atılmış bir erkek cesedi bulundu. Cesedin Murat Burcu'ya ait olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Burcu'nun katili ise başsağlığına gelen akrabası çıktı.

Çorum'un Alaca İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri geçen hafta devriye görevi yaptıkları sırada Alaca-Çorum Karayolu'nun 14'ncü kilometresinde, yol kenarına atılmış bir erkek cesedi buldu. Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerinin incelemesinde, cesedin 39 yaşındaki Murat Burcu'ya ait olduğu ve başından silahla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Jandarma katil ya da katil zanlılarını yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

KATİL ARKADAŞI ÇIKTI

Başından tek kurşunla öldürülerek yol kenarına atılan Murat Burcu'nun katilini arayan jandarma, morgun önünde bekleyen akrabalarını takibe aldı. Şüpheli hareketlerde bulunan Emrah K. (32), Jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan Emrah K.'nin bir süre önce öldürdüğü Murat Burcu'nun evinde misafir olarak kaldığını, tespit etti. Burcu'nun yakınları ise bu durumu doğruladı.

''MURAT'I BEN ÖLDÜRMEDİM''

Alaca İlçe Jandarma Merkezi'nde sorguya alınan katil zanlısı Emrah K. cinayeti kendisinin işlemediği yönünde ifadeler verdi. Suçlamaları asla kabul etmediğini Söyleyen Emrah K, ''Murat'ın öldürüldüğünü duydum hemen geldim. Çok üzgünüm. Kendisi akrabamdır. Evet, aramızda alacak verecek meselesi vardı. Benden uzun süredir alacaklarını istiyordu. Buna yakınları da şahittir. Ancak, aramızda bir husumet yoktu.İnanın ben onu ben öldürmedim" dedi.

OTEL ODASINDA KANLI GÖMLEK ÇIKTI

Cinayet'in işlendiği gün Murat Burcu ile birlikte Yozgat'a gittiği tespit edilen Emrah K.'nin Cinayeti işledikten sonra Murat Burcu'ya ait araçla Çorum'a giriş yaptığı MOBESE kameralarınca belirlendi. Kaldığı otelin tespiti yapıldı. Otelde yapılan aramada şahsın kaldığı odada cinayet sonrası kanlı elbiseler bulundu. Öldürülen şahsın arabası da otele yakın bir bölgede terk edilmiş halde bulundu. Sorgusunda jandarma tüm bunları şüpheli Emrah K.'ye sordu.

Suçlamaları bir türlü kabul etmeyen zanlı ifadesi sonrası çıkartıldığı mahkemece kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.