BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  GÜNCEL

Katil zanlısı yakalanacağını anlayınca

Bursa'da anne ve kızını öldürdüğü iddia edilen şüpheli intihar etti.

Abone ol

Bursa'da 5 yıldır birlikte yaşadığı Mükerrem Alemdağ ile kızı Fadime Aytekin Demirkıran'ı pompalı tüfek ile öldürdüğü iddiasıyla aranan  55 yaşındaki İrfan Çakmak kendisini yakalamak için gelen polis ve Jandarma ekiplerini görünce otomobilinin içinde kafasına tabancayla ateş ederek intihar etti.

Bursa'da, Merkez Yıldırım İlçesi İsmetiye ile Samanlı Mahallesi arasında bulunan meyve bahçelerinde pazar gecesi Mükerrem Alemdağ'ın bir gün sonra ise kızı Fadime Aytekin Demirkıran'ın cesetleri bulundu. Üzerlerinden kimlik bilgilerini belirleyecek belge çıkmayan cesetlerin, kimlikleri jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışma ile belirlendi. Öldürülen kadınların anne ve kızı olduğu ortaya çıkınca, jandarma olayın zanlısının kimliğini belirleyip yakalamak için harekete geçti. Yapılan araştırmada anne ve kızın cinayet zanlısı olarak Mükerrem  Alemdağ ile 5 yıldır birlikte yaşayan ve olay sonrası ortadan kaybolan İrfan Çakmak aranmaya başlandı.

Çakmak'ın gidebileceği adreslere eş zamanlı operasyonlar yapan jandarma ekipleri zanlının kullandığı 16 MAV 49 plakalı otomobilin akşam saatlerinde Ankara Yolu üzerinde olduğunu belirledi. Polisin desteği ile operasyon için harekete geçildi. Bu sırada polis ve jandarmanın kendisini yakalamak için geldiğini fark eden Çakmak otomobilin kapılarını kilitleyip, yanında bulunan tabancayla kafasına bir el ateş etti. Çakmak'ın kafasına girip çıkan kurşun aracın sürücü kapısının camını parçaladı. Cinayet zanlısının kafasına ateş etmesi üzerine polis ve jandarma olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı. İhbar üzerine gelen ekiplerin yaptığı kontrolde İrfan Çakmak'ın öldüğü belirlendi.

Otomobilde yapılan incelemede Mükerrem Alemdağ ve Fatma Aytekin Demirkıran cinayetinde kullanılan pompalı tüfek bulundu. DSİ'den emekli olan İrfan Çakmak'ın yakınlarına, 'Mükerrem ve çocukları emekli paramı yediler. Ayrıca bana kredi çektirip harcadılar. Beni artık eve almıyorlar. Hepsini öldüreceğim' dediği iddia edildi. İntihar eden İrfan Çakmak'ın cesedi yapılan inceleme sonrası otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna konuldu.

CİNAYETİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

İrfan Çakmak'ın, öldürmek için plan yaptığı Mükerrem Alemdağ ile cuma günü piknik yapmak için evden ayrıldığı öğrenildi. Alemdağ'ı pompalı tüfek ile öldüren Çakmak'ın bir gün sonra eve gidip bu kez Fatma Aytekin Demirkıran'a, 'Annen ile birlikteyiz. Piknik yapmaya devam ediyoruz. O seni de istedi' diyerek evden alıp olay yerine götürerek öldürdüğü belirlendi.
Öte yandan intihar eden cinayet zanlısı İrfan Çakmak'ın geçtiğimiz pazartesi günü aracıyla bir benzin istasyonundan akaryakıt alırken güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülerine incelenmek üzere el konuldu.