BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Katil babadan şok savunma!

Yalova'da bir baba, ziyarete gelen oğlunu av tüfeğiyle vurdu. Neden öldürdün diye soran hakime bakın ne cevap verdi

Abone ol

Böyle cinayet görülmedi... Cinayete böyle savunma hiç görülmedi... Öz oğlunu acımasızca öldüren katil baba, hakimin karşısına çıktı.. Hakimin "Neden öldürdün" sorusuna ise vicdanı hiç sızlamadan "Oğul  benim değil mi? İstediğim gibi öldürürüm" cevabı verdi.

Yalova'da İstanbul Caddesi Şöhret Apartmanı'nda oturan İlhami Akşit, (69), eşi Sıdıka Akşit'e ait (75) bir arsa yüzünden sık sık tartıştığı ve bu yüzden dargın olduğu oğlu Aydın Akşit'in (38), Hollanda'dan kendisini ziyarete geleceğini öğrenince buna karşı çıktı.

GELMEK İSTEYEN OĞLUNU ÖNCE UYARDI

Babasının ''Gelirsen kötü şeyler olacak. Seni görmek istemiyorum. Sadece annen gelsin'' demesine rağmen Hollanda'ya kendisini ziyarete giden annesi Sıdıka ile birlikte Yalova'ya gelen Aydın Akşit, evin kapısını çaldığında karşısında öfkeli babasını buldu.

ÖNCE DİPÇİKLE VURDU, SONRA ATEŞ ETTİ

İddiaya göre İlhami Akşit, ''Ben sana 'Gelme' demedim mi? Neden geldin?'' diyerek, elindeki av tüfeğiyle oğluna bir el ateş etti. Tüfekten çıkan saçmanın Aydın Akşit'in vücudunu sıyırması üzerine ikili arasında çıkan arbedede, tüfeğin dipçiğiyle oğlunun başına vuran baba, ikinci kez ateş etti.

ARBEDEDE KARISININ KOLU KIRILDI

Sağ göğsünden vurularak ağır yaralanan Aydın Akşit, kaldırıldığı Yalova Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Arbede sırasında eşini engellemeye çalışan anne Sıdıka Akşit'in ise dipçik darbesiyle kolu kırıldı.

HAKİM BABANIN CEVABI KARŞISINDA ŞOK OLDU

Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen baba Akşit, basın mensuplarının ''Oğlunuzu neden öldürdünüz?'' sorusu üzerine, ''Oğul benim oğlum. Size ne? Oğlumu ben öldürdüm. İstediğim gibi vururum. Siz karışamazsınız'' dedi. Mahkeme heyeti pişmanlık bile duymayan babanın cevabı karşısında şoke oldu.

Baba, gözünü bile kırpmadan 38 yaşındaki öz be öz oğlunun canına kıydı.