BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  GÜNCEL

Kate Bush'dan 35 yıl sonra 'muhteşem' dönüş

İngiltere'nin en önemli ve özgün müzisyenlerinden Kate Bush, 1979'dan sonra ilk kez sahnede hayranlarının karşısına çıktı. Londra'da yine son konserlerini verdiği salonu seçen Bush, performansıyla eleştirmenlerden ve müzikseverlerden büyük övgü aldı.

Abone ol

İngiltere'nin en önemli ve özgün müzisyenlerinden Kate Bush tam 35 yıl sonra ilk kez Londra'da hayranlarının karşısına çıktı.

56 yaşındaki sanatçının performansı eleştirmenler tarafından "muhteşem" bulundu.

Kate Bush, hayranlarının karşısına çıkmak için daha önce 1979'da son üç konserini verdiği salon olan Hammersmith Apollo'yu (eski adıyla Hammersmith Odeon) seçti.

Sahneye siyah bir kıyafetle yalın ayak çıkan Bush konsere Lily, Hounds Of Love ve Running Up That Hill adlı şarkılarıyla başladı.

Altıncı şarkıdan sonra ise sırayı Bush'un 1985'te piyasaya sürdüğü Hounds of Love adlı albümünden, bir uzay yolculuğunu anlatan 30 dakikalık The Ninth Wave parçası aldı.

İzleyenlere göre, daha sonra müthiş bir görsel şova dönüşen ve toplam üç saat süren konser hem bir opera, hem bir film, hem de bir tiyatro oyunuydu.

Konseri izleyen binlerce kişi tarihe tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Fotoğrafsız ve kayıtsız konser

Kate Bush hayranlarından, konserleri sırasında herhangi bir fotoğraf çekmemelerini, konserlerini kayda almamalarını istemişti. Hayranlarının Bush'un isteğine uydukları gözlendi.

Bush da konseri sonrası hayranlarına "sıcak ve olumlu" tavırları nedeniyle teşekkür etti.

35 yıl sonraki ilk konserinde Bush'u yalnız bırakmayanlar arasında onu henüz genç bir yetenekken keşfeden efsanevi Pink Floyd grubunun gitaristi David Gilmour da vardı.

"Bush dudak uçuklattı"

İngiliz basınında da 35 yıl sonraki ilk konserinden ötürü Kate Bush'a övgü vardı.

Bush'un "beş yıldızlık" bir performans sergilediğini vurgulayan Independent gazetesinden Andy Gill konser için "Bush dudak uçuklattı. Konser hiç kuşkusuz İngiltere'de bugüne kadar sergilenmiş en iddialı, etkileyici, teatral pop gösterisiydi" dedi.

Guardian gazetesinden Alexis Petridis de Bush'un sahnelere dönerek büyük bir risk aldığını ancak "muhteşem" bir performans sergilediğini yazdı.

Hayranları 35 yıl bekledi

1958'de Londra'da doğan İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Kate Bush, bir doktorun kızıydı.

Bush 1978'de henüz 20 yaşındayken Wuthering Heights (Uğultulu Tepeler) adlı şarkısıyla İngiltere listelerinde ilk sıraya yükselmişti.

Rock, caz ve alternatif rock unsurlarını içeren bir müzik oluşturan Bush erken yaşta büyük bir başarı yakalamıştı.

Bush 1979'da altı haftalık bir turun ardından Londra'da o zamanki adıyla Hammersmith Odeon Salonu'nda üç konser vermiş, daha sonra da düne kadar hayranlarının karşısına çıkmamıştı.

Ünlü şarkıcı ve söz yazarına İngiltere'de geçen yıl müziğe katkılarından dolayı özel bir nişan verilmişti.

Biletler 15 dakikada bitti

Kate Bush turu kapsamında Londra'da 21 konser daha verecek.

Konserlerin 80 binden fazla biletinin tümü, Mart ayında yaklaşık 15 dakika içerisinde satılmıştı.

Bazı kişilerin biletlerini 1000 sterline (yaklaşık 3 bin 580 liraya) satışa çıkardıkları gözlenmişti.

İngiltere'de bugünlerde Bush'un albümleri listelerde yeniden üst sıralara çıkıyor.