BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Katar'dan Türk askeri açıklaması

Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman el Tani, "Türk askeri Katar'a bütün güvenliğini sağlamak için gelecek" dedi.

Abone ol

Körfezdeki komşuları tarafından 'teröre destek' olduğu gerekçesiyle diplomatik ablukaya alınan Katar'da Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani Türk askerinin bölgeye gönderilmesi konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Katar'ın başarılı ve ileri olması nedeniyle izole edildiğini söyleyen Al Thani, krizin tüm bölgenin istikrarına zarar verdiğini belirtti. Al Thani, "Diplomasi hala bizim önceliğimiz. Gıda durumu konusunda endişeli değiliz. Bu şekilde sonsuza kadar yaşayabiliriz. Bu çeşit bir düşmanlığı, düşman ülkelerden bile görmemiştik. Henüz ortaya konulan bir talep yok, bunları bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

TÜRK ASKERİ BÖLGENİN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Bu krize asla askeri bir çözüm getirilemeyeceğinin altını çizen Al Thani, "Katar'daki ABD üssünün fonksiyonu konusunda herhangi bir değişiklik düşünmüyoruz. Katar ordusunun konumlanmasında da herhangi bir değişiklik olmayacak. Türk birliklerinin gelmesi tüm bölgenin güvenliği için önemli." ifadelerini kullandı.