BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

Katar savaş uçakları İncirlik'te

Libya operasyonuna katılan Katar savaş uçakları Adana'daki İncirlik Üssü'ne indi

Abone ol

LİBYA'ya karşı Birleşmiş Milletler (BM) kararı doğrultusunda yapılan operasyonuna destek veren Katar Emirliği Hava Kuvvetleri'ne ait 4 Mirage F-1 savaş uçağı ile C-17 Globemaster nakliye uçağı Adana'daki İncirlik Üssü'ne indi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

YAKIT İKMALİ YAPILDI

ABD Hava Kuvvetleri'nin internet sitesinde de yer alan bilgiye göre, Katar Emirliği Hava Kuvvetleri'nin savaş uçakları ile nakliye uçağı, 25 Mart'ta İncirlik Üssü'ne inerek, burada ABD'nin Nato çerçevesinde İncirlik Üssü'nde görev yapan 39'uncu Lojistik Hazırlık Filosu'nun lojistik desteğini aldı. Libya'ya yönelik Odyssey Şafak Destek Operasyonu'nda görev aldıkları belirtilen uçaklara, yakıt ikmali yapıldı. Yakıt ikmali ardından bu uçaklar aynı gün havalanıp, İncirlik'ten ayrıldı. Uçakların geliş nedeni ve gideceği yerlerle ilgili açıklama yapılmadı.

Ortadoğu'ya hakim olması anlamında büyük önemi bulunan İncirlik Üssü'ne, yıllar sonra savaş uçaklarının inmesi heyecana yol açtı. "Libya'ya operasyonda İncirlik kullanılıyor" düşüncesinin doğmasına yol açan İncirlik'te, Kuzeyden Keşif Harekatı uçaklarının görevi de resmi olarak 1 Mayıs 2003'te son bulmuştu.