BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Kastamonu'yu da sel vurdu!

İhsangazi ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, şebeke hattı ve içme suyu borularının zarar görmesi nedeniyle ilçeye içme suyu verilemiyor.

Abone ol

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle, bir çok evi su basarken şebeke hattı ve içme suyu boruları da zarar gördü.

İlçede 4 gündür etkili olan sağanak sonucu oluşan sel nedeniyle, ev ve iş yerlerini su bastı, şebeke hattı ve içme suyu borularının zarar görmesi nedeniyle içme suyu verilemedi.

Kaymakamlık ve belediye ekipleri, selin verdiği zararı azaltmak için çalışma başlattı.

Yollarda ve köprülerde oluşan hasar nedeniyle ilçenin birçok köyüne sağlıklı ulaşım sağlanamıyor.

İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye içme suyunun iki hattan verildiğini söyledi.

Merkeze 16 kilometre uzaklıkta dere yatağını geçip gelen bu hatlardan birinin selden zarar gördüğünü ifade eden Danacı, şöyle konuştu:

"Yağmurların sürekli yağmasından kopan su hattımızın yanına iş makinelerimizi ulaştıramıyoruz, yağmur durduğunda hattımızı onarmaya çalışacağız. Şu anda İhsangazi’de su yok. Mahallelerde yaşanan sel felaketi sonrası yollar da kullanılamaz hale geldi, çok büyük ölçüde hasarımız var. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile yollarımızda ve su hattımızda hasar tespit çalışması yapmaya çalışıyoruz."

Danacı, şu anda çalışan tek su hattını koruma altına almaya çalıştıklarını kaydetti.