BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  RAMAZAN

Kastamonu iftar vakti İmsakiye sahur saatleri

KASTAMONU'de bugün iftar vakti saat kaçta giriyor, sahur imsak ne zaman olacak? Diyanet Kastamonu imsakiyesine göre sabah ve akşam ezan saatleri ile birlikte iftar ve imsak vakti de listelendi. İşte bugünkü Kastamonu iftar saati ve sahur vakti.

Abone ol

KastamonuDiyanet İmsakiyesine göre bugün iftar saat kaçta açılacak, sahur imsak vakti kaçta girecek? Diyanet tarafından Kastamonu için gün gün imsak vakitleri ve iftar saatleri listelendi. Türkiye bu yıl 17 saati aşkın süre oruç tutuyor. 21 Haziran'a kadar her gün iftar saati biraz daha uzayacak ve oruçlu geçirilen süre artacak.

Kastamonu 2017 yılı Ramazan imsakiyesine göre bugünkü iftar saatleri ve sahur (imsak) vakti ile sabah-akşam-yatsı ezanı saatleri şöyle listelendi;

BUGÜNKÜ İFTAR SAATLERİ
Ramazan'da bu sene 17 saati aşkın süre oruçlu olunuyor. Haliyle tok tutan yiyeceklere ve en önemlisi de susuzluğa derman olacak içeçeklere ihtiyaç duyulacak. Peki sahurda tok tutan yiyecekler listesinde neler var?  Ünlü Profesör Canan Karatay'ın çok önemli uyarısıyla başlayalım. Profesör Karatay, sahurda karpuz yemeyin diyor. Sebebini de Karatay, "Karpuzun lifi olmadığı için kan şekerini aniden yükseltir ve çok çabuk acıktırır" diyerek özetliyor.

Canan Karatay sahurda tok tutan yiyecekler listesine ise peynir ve köfteyi de yerleştiriyor. Mercimek çorbası, ceviz, fındık, fıstık, içli köfte de önerilerinin başında geliyor. Kızartmalardan ise kesinlikle uzak durulmasını istiyor.

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER LİSTESİ : Sahurda tok tutan yiyecekler listesinin başına uzmanlar ekmeği koyuyor. Elbette beyaz ekmek değil tam tahıllı ya da çavdar ekmeği öneriliyor. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim ekmek ihtiyacınız olan karbonhidrat için bire-bir çözümdür.

SAHURDA ÇAY İÇMEYİN ÇÜNKÜ...

Şayet sahurda çay içmek gibi bir alışkanlığınız varsa bundan da vazgeçin. Çünkü çay içeriği itibariyle idrara çıkma oranını artırır. Bu da vücuttan hızlı bir şekilde su atılması manasına gelir. Bu yüzden oruçluyken çok susuzluk çekebilirsiniz.

TEREYAĞINDA YUMURTA TOK TUTAR : Sahurda yumurta tok tutar. Neden mi? Bilinen iki çeşit örnek proteinden biri anne sütü diğeri yumurtadır. Anne sütünden sonra en kaliteli protein olması, uzun süreli doygunluk hissi sağlaması ramazan ayında sahur sofralarında yumurtanın bulunmasını gerekli kılıyor.

SAHURDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI YİYİN : Sahur sofrasında tuzlu yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Ancak zeytin hariç. Profesör Doktor Canan Karatay sahurda tok tutan yiyecekler listesine zeytin ve zeytinyağını da alıyor ve şunları söylüyor;
-"Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez."

SAHURDA SUSUZLUĞU ARTIRAN GIDALAR
Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler gün içinde susuzluğunuzu fazlasıyla artırır. Oruçluyken susuzluk çekmemek için bunları yemeyin;
-Patates kızartması,
-Börek
-Açma
-Pilav
-Pizza