BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  DÜNYA

Kasım Süleymani operasyon için Tikrit'te

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani'nin, Irak ordusunun IŞİD'e karşı başlattığı operasyon nedeniyle Tikrit'e gittiği açıklandı.

Abone ol

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani’nin, Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin duyurduğu ve IŞİD’e karşı başlatılan operasyon nedeniyle Tikrit’te olduğu belirtildi.

İran merkezli haber ajansı Fars’ta yer alan habere göre, Süleymani, Tikrit’e Cumartesi akşamı gitti. Süleymani’nin Tikrit’e gitme sebebinin Iraklı komutanları gözlemlemek ve tavsiye vermek olduğu açıklandı. Ajansa konuşan ve ismini vermek istemeyen kaynaklar, Süleymani’nin Tikrit’te komutanlar tarafından “sıcak bir şekilde karşılandığını” söyledi.

İranlı komutan Kasım Süleymani'nin Tikrit'teki çatışmalara katılmasının tarihi bir önemi de var. Tikrit, Irak'ın ABD işgaliyle devrilen ve 2006 yılında yakalanarak idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin'in memleketi. Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak, 1981 yılından 1988 yılına kadar İran'la savaşmış, bu esnada Kasım Süleymani de İran ordusunda subay olarak görev yapmıştı. İran-Irak savaşının sona ermesinden 27 yıl sonra İranlı bir komutan Irak liderinin memleketinin 'kurtarılması' savaşına katılmış oluyor.

Kasım Süleymani, operasyon için Tikrit'te