BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.486,93
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kasetlerin arkasındaki sosyolojik gerçek!

MHP'deki kaset skandallarının siyasi sonuçları tartışılacak ama işin içinde bir de sosyolojik durum var!

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP yeni bir kaset skandalı ile karşı karşıya. Bu kez görüntüler yayınlanmadı ancak isim isim yer ve nokta belirtilerek hedefler gösterildi.

Daha önce çıkan görüntüler nedeniyle 4 önemli ismin parti yönetimi ile yolları ayrılmıştı, son çıkan iddiaların nasıl bir sonuç vereceği merak konusu. Ancak böyle devam ederse Bahçeli'nin kurmayları olarak gösterilecek A Takımının yok olacağı kesin.

Bunun seçim süreci ve parti içindeki sonuçlarını hep birlikte izleyeceğiz, ancak yeri gelmişken yaşanan bu kaset skandalarıyla ilgili ilginç bir yorumu da paylaşmak istiyoruz.

Yer MHP Genel Merkezi. Partide deprem etkisi yaratan 4 kaset yayınlandıktan sonra parti yöneticilerinden biriyle sohbet ediyoruz.

Tabi sohbetin konusu kasetler. "Neler oluyor, neler olabilir" diye soruyoruz. "Aslında bu yaşanan ilişkilerin bir de geri planına bakmak gerek" diye söze başlıyor yönetici. Partide görev yapan önemli isimlerin geçmişine giderek özetle şunları anlatıyor:

"Bir çoğu 80 öncesi Türkiye'nin hareketli günlerini yakından yaşamış insanlar. Aralarında cezaevi süreçleri yaşayanlar var. Her biri toy delikanlı. Ama kadın eli tutmamış, diğer gençler gibi gençliklerini çok yaşayamamış... Cezaevinden çıktıktan sonra 'bir düzen tutturalım' derken bir çoğu ailelerince evlendirilmiş. İçlerinde görücü usulü ile evlenen az değil. Sonuçta sağlıklı bir kadın-erkek ilişkisi yaşamış değiller. Bu arada üzerlerine yapışmış bir siyasi kimlik devam etmiş, politika yapmayı sürdürmüşler. Mevcut yaşamları, kurdukları aile düzeni yetmemeye başlamış. Bir de toplumda zaten bir erkek sorunu var... Daha sonra baştan itibaren sağlıksız kurulan bu ilişkiler böyle doğru olmayan sonuçlar vermeye başlamış..."

Bu sözler bana ilginç gelmişti. İşin siyasi boyutu ve sonuçları ile ilgilenirken bir de sosyolojik yönü neden tartışılmasın diye düşünmüştüm.

Bu sohbeti bu duygularla dinlerken yazmayı düşünmedim. Ama söz konusu sitenin son yayınladığı 6 kişilik listede işte bu 'kasetlerin arkasındaki sosyolojik gerçeği' anlamaya, anlatmaya çalışan ismi de görünce paylaşmadan edemedim...