BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Kasetler MHP'yi sarsmaz arındırır!

Kasetlerin partisini sarsmadığını, aksine MHP’yi arındırdığını belirten Bahçeli, Erdoğan'a ağır konuştu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya mitinginden Ankara'ya dönerken verilen molada, kendisini izleyen gazetecilere konuştu ve "Başbakan iktidardan düşmenin korkusunu yaşıyor ve kâbus görüyor" dedi.

Erdoğan'ın, "İki kadın resmi ile rezil ederler, Allah korusun" sözlerini, "Demek ki Başbakan yöntemi biliyor" diye değerlendiren Bahçeli'ye yöneltilen sorular ve yanıtları şöyle:

DEMEK Kİ YÖNTEMİ BİLİYOR

Farklıülkücülük sitesinin tehditleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
"Bunların hiçbirinin ciddiye alınacak tarafı yok. Bir merkezden yönlendirilmiş, MHP'ye karşı seçim öncesinde yıpratıcı faaliyetlerin bir bölümü."

Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye gönderilen mail ile ilgili istihbarat çalışıyor, MHP'lilerin kasetleriyle ilgili çalışma var mı?

"Maalesef. Hiç objektif, adil davranmıyor. Bize Emniyet'ten bir şey intikal etmedi. İstanbul Savcılığı'ndan bilgi istemişlerdi, onu da hazırlattım. Resmi belgeler hepsi. Kredi kartı nerede, nasıl, kaç lira kullanıldığına ilişkin bilgi var. Önemli olan siyasi iktidarın bu konuyu ortaya çıkarması. Sayın Başbakan'ın gözü dönmüş. İktidardan düşmenin büyük korkusunu yaşıyor. Ben akşamları kâbus gördüğü kanaatindeyim. Mesela Hürriyet Gazetesi'nde bir başlık vardı. 'Başbakan: İki kadın resmi ile rezil ederler, Allah korusun' diye. Demek ki Başbakan yöntemi biliyor. Aslı olmadan da kurgu haline gelip rezil olunacağını da biliyor. Bunu bildiğine göre acaba bugüne kadar ki kasetler böyle midir, değil midir? Bunu araştırması lazım. Başbakanın kesin bilgisi var. Bu neyi, ne zaman, nasıl yapacağını bilen gayet profesyonel bir çalışma. Eğer Başbakan o yöntemleri bilerek konuşuyorsa, bunun her olayda geçerli olduğunu düşünmesi lazım."

Farklıülkücülük'ün internette yayınladığı tehdit mektubu partiyi karıştırmak için mi?

"Eskiden Anadolu'da sinemalar üç günde bir filmler getirirlerdi. Şimdi bir şey söyleyeceğim yine yanlış anlaşılacak. (gülüyor, püskevit iması) Velesbit'in (bisiklet) üstüne iki taraflı afişleri koyarlar, üzerinde aşk, macera, fırtına, bilmem ne varsa, propagandasını yaparlardı. Bu da böyle olmaya başladı."

ADİLİK, ŞEREFSİZLİK

Başbakan MHP'ye "Lafa geldiği zaman 'kadına önem veriyoruz' diyeceksin. En büyük tacizi de kadın üzerinden yapacaksın" diyor. Ne diyorsunuz?
"Bu tamamen edepsizlik. Çıldırma hali olduğu için aklına gelen herşey çılgın oluyor. Bu da çılgınca bir proje. Ben şahsen AKP ile ilgili böyle bir bilgi elimde olsa dahi kullanmam. Çünkü bu bir adilik, şerefsizlik."

Kasetlerin devamının geleceği, 8 tane olacağı söyleniyor...
"Devam etsinler. Bu MHP'yi durultur, arındırır. Ne yapmak istiyorlarsa yapabilirler ama iktidar olduğum gün bunların hesabı yargı önünde sorulur. Bizim dinlenme korkumuz yok."

Kasetlerin partide psikolojik etkisi oluyor mu?
"Hiçbir tesiri olmuyor. Üstelik MHP'nin kaynaşmasına, bütünleşmesine, omuz omuza verilmesine vesile oluyor. Bu haksız saldırılar karşısında da birlikte duruşu kuvvetlendiriyor. O bakımdan hiçbir şikayetimiz yok. 30 yıldan bu yana MHP'li olup da parti faaliyetlerine karşı kayıtsız kalan arkadaşlarımızın hepsi harekete geçti."

[PAGE]


ÜLKÜCÜLERİN SAYGISI AZALDI

Başbakan, 'Hocaefendi işi gücü bırakmış da Bahçeli ile mi uğraşacak. Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum' diyor. Yanıtınız?
"Bir gerçeği ifade etmem ihanet olmaz. Yanlış düşünüyor. Fethullah Gülen Bey hakkında ülkücü camianın sevgisi ve saygısı oldukça azalmıştır. Bunu cemaatin farketmesi lazım. MHP'ye saldıracağı yerde oturup düşünmeleri lazım. Sayın Başbakan, Obama'dan istirham etsin. Gülen'i Türkiye'ye rahatlıkla gönderme imkanı tanısın. Gelsin ve olayları yakından takip etsin. 2'nci 3'üncü şahıslar aracılığıyla olaylara vakıf olmasın."

Cemaatle karşı karşıya gelmesinden MHP'nin zarar gördüğü inancına katılıyor musunuz?
"Zannetmiyorum. Oraya sempati duyan, cemaat ilişkisi içine girenler ülküdaşlarımız olabilir. Buna saygı duyarız ama MHP üzerinde şuurlu bir saldırı yaparsa bizim de kendi tedbirimizi almak hakkımızdır. MHP, tüm tarikat ve cemaatlere eşit mesafededir."

"TSK'DAN ÖZÜR DİLEMELİ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın '3 yıl önce aba altından sopa gösterenler artık topuk selamı verip söze başlıyor' ifadeleriyle ilgili ne düşünüyor sunuz?
"Sayın Bülent Arınç'ın seçim bitinceye kadar konuşmaması lazım. Çünkü her konuşması artık AKP'ye zarar veriyor. Bu sözün hiç ele alınacak bir tarafı yok. Bu bir hakarettir, talihsiz bir açıklama. Bir Başbakan Yardımcısı'na hiç yakışmayan bir ifadedir. Yanlış anlaşıldığını ifade ederek TSK'dan özür dilemelidir."

PÜSKEVİT BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "püskevit" isminin patentini alıp almayacakları yönünde bir soruya, "İşin ticari boyutuyla ilgilenmiyoruz. AKP gerçekten çok zekice siyasi ve ekonomik menfaat topluluğu oluşturuyor. Bir şey tuttuğunda hemen patentini alıyor. Bizim aklımıza gelinceye kadar önemi geçer" dedi. Önceki gün Konya'da gerçekleştirdiği seçim gezileri sonrasında Bahçeli ile gazeteciler arasında esprili bir "püskevit" sohbeti yapıldı. Sohbet esnasında Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk, Bahçeli'ye telefonundan "püskevit" söyleminin ünlü South Park çizgi filmine uyarlanmış halini ve Beşiktaşlı taraftarların Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası göndermesi yaptıkları görüntüleri izletti. Görüntüleri gülerek izleyen Bahçeli, "Bir de baterilisi var. Bir bateri çalışı var. Ama o kadar kararlı inançlı çalıyor ki. Bunlar sözlü karikatür" dedi.

Öztürk, Bahçeli'nin kendisine bir talimat vererek bu tarz esprili videoları MHP'nin web sayfasına yüklenmesini istediğini belirtti. Öztürk, görüntüleri siteye yerleştirmek için topladıklarını ekledi.