BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.428,80
HABER /  GÜNCEL

Kaseti duydu ABDye tüydü!

Dalan'la ilgili iki önemli kaset var. Bu kasetler aslında Dalan'ın yurtdışına kaçmasının da asıl nedeni;

Abone ol

Ergenekon operasyonu çerçevesinde İSTEK Vakfı ve Yeditepe'deki ofisleri aranan Bedrettin Dalan'ın ismi ilk olarak Tuncay Güney'in sorgu kasetleri için Veli Küçük ve Adil Serdar Saçan'ı bir araya getirdiği iddiasıyla gündeme geldi.

İşte bu iddialardan kısa süre sonra Dalan ortalıktan kayboldu. Yeni Şafak'ın iddialarına göre de Dalan işte bu kaset nedeniyle ABD'ye kaçtı. Dalan'ı sıkıntıya sokan ikinci kaset ise bir medya patronuyla yaptığı görüşme. O kasette şu an emniyette bulunuyor.

Tuncay Güney kaynaklı haberlerin baş mimarı Yeni Şafak İstihbarat Şefi Şaban Arslan, bu kez Dalan'la ilgili "kaçtı iddiasıyla" gündeme geldi. Her

Altaylı'ya göre de Dalan kaçtı? 

Gazeteci Fatih Altaylı'dan Ergenekon
operasyonuna ilişkin şok iddialar.
Buna göre Dalan, Ergenekon'un ya
1 numarası ya da sivil kanadın 1
numarası.

Yine Altaylı ortalığı sarsacak bir
iddiada bulundu. Altaylı, Dalan'ı
arayan bir medya patronunun "seni
de alacaklar" dediği belirtilen ses
kaydının Emniyet'te olduğunu ileri
sürdü.

Altaylı'nın bu bomba iddialarını
okumak için TIKLAYIN

ne kadar haber de Arslan'ın imzası olmasa da Yeni Şafak'ın haberin de kaynak olarak "istihbarat servisi" gösteriliyor.

DALAN KAÇTI İDDİASI!

Ergenekon'un 11. dalga operasyonlarında ofislerine baskın düzenlenen eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Bedrettin Dalan'ın örgütle bağlantısı ilk olarak emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile eski polis müdürü Adil Serdar Saçan'ın ofisinde buluşturduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

İddialara göre Saçan, Dalan'ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi'ndeki ofisinde bir araya geldiği Küçük'e Tuncay Güney'e ait

Dalan ise kaçtı iddialarını jet bir açıklamayla dün yalanladı. İşte
Dalan'ın dün yaptığı o açıklama;


Okumak için TIKLAYIN
sorgu kasetlerini verdi. Ancak daha sonra kasetlerin eksik olduğu anlaşılınca Küçük ile Saçan'ın arası bozuldu. Dalan, söz konusu iddiaları soran Yeni Şafak muhabirine şu cevabı vermişti:

KÜÇÜK, BURS İÇİN GELDİ

"Saçmalığın daniskası. Adil Serdar Saçan bizde dışarıdan ders veriyor. Saçan, Veli Küçük benim odamdayken odaya girmiş. Orada karşılaşmışlar. Ben hakikaten farkında değilim. Veli Küçük bir tanıdığına burs için gelmişti bana... Saçan da benim görevli dışarıdan derslere giren hocam... Çocuğu da şu anda bizde okuyor Adil Serdar Saçan'ın... Burası 178 bin kişinin okuduğu

ANKARA'DA SICAK GELİŞMELER 

Son Ergenekon dalgasında MGK
eski genel sekreteri Tuncer Kılınç'ın
gözaltına alınması TSK'yı hareketlen dirdi. Kuvvet Komutanları Genelkur-
may binasında gayri resmi toplandı.
TSK'nın tavrını ise komutan eşleri
bir hareketle ortaya koydu.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN

YARGITAY ACİL TOPLANIYOR

Yargıtay onursal Başkanı Sabih
Kanadoğlu'nun evinin basılması ise
yargıyı rahatsız etti. Acil toplantı
kararı geldi.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!
ve toplam 2 bin kişinin çalıştığı, herkesin gelip gittiği bir mekan. Yani birbirleriyle eğer benim odada tanıştıysalar orasını bilemem."

GÖZALTINA ALINACAĞINI BİLİYORDU

"Bu olay en azından üç sene evvel oldu. Hatta o zaman ben bursu da vermemişim. Sonra arkadaşlar bursu vermediğin için hakkımda kötü sözler söyleyerek çıktığını söylediler.

Ne yapıyım yani. İnsanlar gelip gidiyor. Benim masamda her zaman 10-15 kişi vardır. Herkes birbirini burada tanıyabilir." 

"Planlı bir karşılaşmanın olması mümkün değil. Bir karşılaşma olması için
benim onları bir araya getirmem lazım. Bu mümkün mü? Bana telefon açarak geldi Veli Küçük! Burs istedi. Benim masama oturduğu vakitte de Adil Serdar Saçan odaya girip çıkmış. Birbirlerine toka ettiler mi etmediler mi
Dün 10. dalgası yapıldı. Kanadoğlu'nun evi bile basıldı. Peki bu Ergenekon nereden çıkmıştı? İlk ne zaman başlamıştı?

DÜNDEN BUGÜNE ERGENEKON TARİHÇESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

bilmiyorum ben. Veli Küçük, ifadesinde 'Adil Serdar Saçan'ı tanımam, Bedrettin Dalan'ın odasında gördüm bir defa' dedi. Bu olay buradan çıkmıştır." Dalan, Yeni Şafak muhabiriyle arasında geçen bu diyalogtan kısa süre sonra ise yurtdışına çıktı. Dalan'ın gözaltına alınacağını bildiği için kaçtığı belirtiliyor.

DALAN VE SAÇAN KANKA

Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney, Dalan'ın Saçan ve Küçük'le olan ilişkisini şöyle anlatmıştı: "Ergenekon dosyalarıyla birlikte diğer bazı önemli dosyaların Saçan'ın deposuna nasıl gittiğini sorgulamak lazım. Ergenekoncular kendi dosyalarının kapandıklarını sanıyorlar. Ancak oyuna geldiler. Adil'i çok iyi anlamak, çözmek lazım. Adil bu işin içine nereden girdi, buna bakmak lazım. Bedrettin Dalan, Adil Serdar Saçan'a arka çıkıyor, neden? Bunlar kanlı bıçaklıydı. Ben yurt dışına çıktıktan sonra kanka oldular."