BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.427,55
HABER /  GÜNCEL

Kasediniz çıkarsa ne yapmalısınız?

“Mut’a nikahı”, “slikon maskeli tuzak” ifadelerine bakılırsa cinsel dozu yüksek, tinsel dozu düşük kasetler olacak. Sahada yenemediğini yatakta yenmeye çalışmak gibi bir saçmalık."

Abone ol

Anlaşılan o ki, bir kaset beklentisi mevcut. Telefon tape’leriyle ulaşılamayan sonuca, görüntülü kasetlerle devam edilecek beklentisi bir kısım kamuoyunda (!) oluşmuş durumda.

Kasetleri hazırlayanlar da, yayınlayacak olanlar da, muhalefet de ellerini ovuşturmaya başladı bile, nihayetinde ilke mücadelesi diye bir duruş beklemek nafile.

“Mut’a nikahı”, “slikon maskeli tuzak” ifadelerine bakılırsa cinsel dozu yüksek, tinsel dozu düşük kasetler olacak. Sahada yenemediğini yatakta yenmeye çalışmak gibi bir saçmalık.

Madem ki iletişim yazıyorum, kaseti çıkacak kesimlere öneriler listesi sunmayı da görev bilirim...

İşte böyle başlıyor Nuran Yıldız'ın bugün web sitesinde kaleme aldığı yazı. "Kasediniz çıkarsa ne yapmalısınız?" sorusuna siyasal iletişim konusundaki yetkin bilgisi ve gözlem yeteneğiyle bakın nasıl yanıt veriyor:

ÖN BİLGİ

Ön bilgi: Kaseti çıkan kişi bilmeli ki, Deniz Baykal, yeryüzünde uçkur davasından koltuk kaybeden az sayıdaki kişiden biridir.

İLK YAPILMASI GEREKEN

İlk yapmanız gereken, söylenti kulağınıza geldikten hemen sonra önüne geçebilmek için Pensilvanya ile sıkı ilişkileri olan kimseleri aracı koyarak yayınlanmasını önlemeye çalışmak olmalı. (Bu öneri bir okur mail’nden alınmıştır.)

Diyelim ki önleyemediniz, TİB’de de tanıdığınız yoksa;

PANİKLEMEYİN

İlk önce kayıtta nasıl göründüğünüzü kafaya takın. Emin olun izleyenler “ ne ayıp”, “vay ahlaksız” falan demeyecekler. Erkekseniz göbeğinize, kadınsanız memenize ve poponuza bakıp dedikoduya malzeme toplayacaklar. Durumunuz iyiyse paniklemeyin, sadece hasete konu olursunuz.

İKİNCİ OLARAK

İkinci olarak kayıtta ağzınızdan çıkan sözlerin neler olduğuna bakın. Sıradan, bildik cümlelerse hayal kırıklığı yaratacağınızdan es geçilecektir, sıra dışı hitaplar ve cümleler varsa (a)sosyal medyanın ağzına sakız olacağınız garanti. İyi yanından bakın, dil çeşitlemesine katkınız olur.

ÜÇÜNCÜ OLARAK

Üç, aile halkı için bir açıklama hazırlayın. En kolayı “montaj” deyip geçmeniz. İnandırıcı olur mu, olmaz. Ama hane halkı “evet yaptım” demeniz dışında ne söylerseniz inanmaya hazırdır. “Gazozuma ilaç kattılar” da deseniz inanacaklardır.

DÖRDÜNCÜ OLARAK

Dört, sakın basın toplantısı falan düzenlemeyin. Bu tür çözümler Gülben Ergen gibi magazinel kişilerde işe yarar. Siz yaparsanız, “arsız ve yüzsüz” etiketini alır, efsane olma fırsatını kaçırırsınız.

BEŞİNCİ OLARAK

Beş, partnerinizi çiçek sulayıcı tiplerden değil, en aile bağlarına bağlı olanlara bile iç geçirtici tiplerden seçmelisiniz. En azından evde “Bende olmayıp da onda olan ne var?” zılgıtından kurtulursunuz.

ALTINCI OLARAK

Altı, germeye, gerilmeye gerek yok. Tüm sistem size “seks yap, seviş, kendini düşün” diyorsa, yaptığınız sadece sisteme tabi olmaktır. Yani övünülecek bir şeydir, utanmak ne kelime, kendinizle gurur bile duyabilirsiniz.

YEDİNCİ OLARAK

Yedi, unutmayın kasetiniz çıktıktan sonra siz artık kimi cinsel dünyaların rol modeli oldunuz demektir, bu sıfatın hakkını vermeye devam edin.

SEKİZİNCİ OLARAK

Sekiz, muhafazakâr kesimdenseniz, kendinize evde bolca sabır, boşanabilir kesimdenseniz iyi bir boşanma avukatı dileyin.

Nuran Yıldız'ın yazılarının tamamını buradan okuyabilirsiniz.