BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Kaşarlı fırında mantar tarifi

Fırında kaşarlı mantar tarifi arayanlar elmaelma.com'un pratik fırında kaşarlı mantar önerilerini yemek defterlerinize not edin. İşte fırında kolayca yapabileceğiniz kaşarlı mantar tarifi.

Abone ol

Kaşar ve mantar severler buraya! Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucularımız için leziz mi leziz harika bir tarif hazırladık. Fırında kaşarlı mantar nasıl yapılır? Fırında kaşarlı mantarın malzemeleri nelerdir? Bu soruların cevabına elmaelma.com'un haberinde bulabilirsiniz. İşte püf noktası, malzemeleri ve yapılışıyla fırında kaşarlı mantar tarifi...

Malzemeler: 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 8 adet mantar, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 dal taze kekik, 80 gram kaşar peynir.

Püf noktası: Mantarları yıkamak yerine baş kısımındaki kabuğunu soyun ve nemli bir bezle temizleyin. Mantarı çok fazla suyla temas ettirmek kararmasına sebep olacaktır. Ancak içinize sinmediyse hızlıca sudan geçirmeniz yeterli olacaktır. 

Mantarları temizleyin. Dilerseniz soyun veya kağıt havlu ile üzerini temizleyin.Mantarların saplarını koparın. Sapları halka halka doğrayın.1,5 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve doğradığınız 8 adet mantar sapını da ilave edip soteleyin. Halka halksa doğranmış 2 diş sarımsağı da üzerine ilave edinve 3-4 dakika daha soteleyin.Son olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 dal kekiği de mantarların üzerine ilave edin ve tavayı ocaktan alın.Sapları çıkan 8 adet mantarı, fırına dayanıklı bir kabın içerisine yerleştirin. Üstüne sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin.180 dereceye ayarlanmış fırında, kaşar peynirleri eriyinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis edin, afiyet olsun!

Kaynak: elmaelma.com