BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Kartepe'de şaşkına çeviren manzara

TÜRKİYE'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kartepe'de, düne kadar etkili yağan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 1 metreyi buldu.

Abone ol

Dağ eteğindeki Maşukiye Beldesi'nde çiçek açmış ağaçlar meyva vermeye hazırlanırken, 20 dakikada ulaşılabilen zirve kış mevsimini aratmıyor.

KAR KALINLIĞI 1 METRE

Hafta başından itibaren havanın soğuması, deniz seviyesinde yağmur olarak düşen yağış, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Kartepe'de otel ve kayak merkezi karla kaplandı. Nisan ayında ilk kez 1 metre kar olan Kartepe yeniden kayak yapmak isteyenlerin akınına uğradı.

DAĞIN ALT TARAFI KAR, ÜST TARAFI KAR KIYAMET

Son 5 yılda ilk kez Nisan ayında bu kadar fazla kar yağan Kartepe'de kar kalınlığı 1 metreyi bulurken, dağın alt tarafında güneşli ve her yer yemyeşil bahar havası görülebiliyor. Meteoroloji yetkilileri, yağışın bugünden itiraben kar bulunan Kartepe'de otel bölgesinde kış sporları sevenler kayak veya karda gezinti yaparak keyfini çıkartıyor. Beyaz örtü ile kaplanan ve aynı anda bazı noktalarından İzmit Körfezi, hem Sapanca Gölü görülebilen Kartepe'den karlı bölgeden aşağıya bakıldığında göl ve deniz seviyesinde güneşli bahar havası ve yemyeşil örtü görsel bir güzellik sunuyor.

kartepe.20150411145711.jpg