BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kartal'ın en prestijli projesi başladı

İstanbul Kartal’da Praktiker’in bulunduğu arazinin dönüşümüne başlayan DKY İnşaat, içerisinde konut, ofis, alışveriş alanları bulunan bölgenin en prestijli projesini yapacak.

Abone ol

DKY İnşaat, Kartal’da yıkımına başladığı Praktiker arazisinin üzerine 5 bloktan oluşan 348 konut, ofis ve Metro Cash & Carry’nin bulunduğu proje inşa edecek.

İstanbul Kartal’da Praktiker’in bulunduğu arazinin dönüşümüne başlayan DKY İnşaat, içerisinde konut, ofis, alışveriş alanları bulunan bölgenin en prestijli projesini yapacak. 21.696 m2’lik arazi üzerinde, adalar manzarasına karşı yükselecek projede ticari alanların yanı sıra 2+1, 3+1, 4+1 tip daireden oluşan 348 konut bulunacak.

Kartal’da Praktiker binasının yıkımını yerinde inceleyen İbrahim Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, proje ile yakından ilgileniyor. 53 yıllık tecrübeyle kaliteli yaşam alanları oluşturmaya devam ettiklerini belirten İbrahim Dumankaya, “Praktiker arazisinin yıkım çalışmalarını 1 ay içerisinde bitirmeyi planlanıyoruz. Kartal’ın en gözde projesini hızlı bir biçimde hayata geçireceğiz” dedi.

20 KATLI 5 BLOK YÜKSELECEK

Projenin hakim olduğu adalar manzarası ve metroya 200 metrelik yakınlığı ile Kartal’ın en avantajlı lokasyonunda olacağını ifade eden İbrahim Dumankaya, “Proje 16 ile 20 kat arasında değişen 5 bloktan oluşacak. Ticari alanların bulunduğu ofis bloğu ise 15 kattan oluşuyor. Ofis ve konut giriş-çıkışları birbirinden tamamen bağımsız olacak.

Böylelikle konut sakinlerinin ve ofis çalışanlarının giriş çıkışlarda yoğunluk ve emniyet açısından sıkıntı yaşamaları engellenecek. Konut ve ofislerin yanı sıra Metro Cash & Carry’nin de yer alacağı proje gelecekteki sakinlerine bir çok avantaj sunacak ” diye konuştu...

Projenin konut kısmı aile sitesi konseptine uygun olarak planlanıyor. Aile yaşantısının gerektirdiği beklentilere cevap verirken metropol yaşantısının hızını yakalayan ve ihtiyaçlarını karşılayan proje, modern, çağdaş ve yaşayan bir proje olacak. Çocuk, genç ve yetişkin her yaştan bireyin ailesiyle güven ve huzur içinde vakit geçirebilecekleri sosyal ve etkinlik alanlarının yer aldığı projede özel peyzaj alanları da yer almakta. Aromatik çiçeklerin arasından geçen yürüyüş yolları ve yansıma havuzuyla konut sakinlerinin sevdikleriyle zaman geçirmekten hoşlanacakları bir proje yükselecek.

Kartal başta olmak üzere İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol oynayacaklarını vurgulayan Ali Dumankaya ise “İlçede metro, adliye sarayı, iş merkezleri ve üniversiteler gibi birçok ciddi yatırım yapıldı. Bölge bu yapısıyla içerisinde birçok potansiyel barındırıyor. Kentsel dönüşümle birlikte Kartal’ın yükselişi başladı. DKY İnşaat olarak Kartal bölgesinde Deniz Yıldızı Kartal” projesiyle başlayan çalışmalarımız Praktiker binasının bulunduğu alana inşa edeceğimiz projemizle de hız kazanacak” dedi.