BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Kartal'da dönüşüm hızlı başladı

Kartal Belediye Başkanı Dr.Altınok Öz, Kartal'ı cazibe merkezi yapmaya kararlı olduklarını ve halkın onaylamayacağı projeye destek vermeyeceğini açıkladı

Abone ol

Kartal Belediye Başkanı Dr.Altınok Öz, Halkın onaylamayacağı hiçbir projeye geçit vermeyeceğini ifada ederek, dönüşümden faydalanmak isteyen vatandaşlara deprem dönüşüm sözleşmesi taslağı hazırladıklarını belirtti.

Deprem dönüşümüne yönelik çalışmalarını anlatan Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, deprem dönüşümüne dönük çalışmalar için "Deprem Dönüşüm Müdürlüğü" kurduklarını ve proje çalışmalarında birinci elden sürdürdüklerini ifade ederek, öncelikle deprem Risk Haritaları’na uygun plan, proje çalışmalarını yaparak, yasal altlıkları da oluşturup, konuya ilişkin düzenli bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Kartallılara hem hukuki, hem de teknik danışmanlık hizmeti sunduklarını belirten Öz, ev sahiplerinin yerinde dönüşüm projelerinin hazırlık ve sonraki süreçlerinde yerini almasına çabaladıklarını ifade ederek, çalışmalarda doğabilecek belirsizlik veya bilgi eksikliklerine ilişkin deprem dönüşümü yapılacak projelerde kira yardımını da içerecek düzenlemeleri Belediye Meclisi’nden geçirdiklerini söyledi.

KARTAL'I CAZİBE MERKEZİ YAPMAYA KARARLIYIZ

Proje kapsamında yürütülecek işlemler ve ödemeler konusunda da çeşitli kolaylaştırmalar sağladıklarını hatırlatan Başkan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü.:

"Kartallıları özel mülkiyete ilişkin yapısal sorunlarla baş başa bırakmadan, maddi ve manevi hak kayıplarının önüne geçebilmek adına tapu sorununa çözüm ürettik. Dönüşümde hak sahiplerinin hisselerini birleştirmelerini özendirici çalışmalar yaptık. Yine Mülkiyeti Kartal Belediyesi’ne ait olan parseller üzerinde yaşayan 600 'ü aşkın vatandaşa tapularını verdik. Sürdürdüğümüz dönüşüm çalışmaları kapsamında pilot amaçlı yaptığımız 6 projenin de yaklaşık 4000 konutu kapsadığını belirtmeliyim. Biz her konuda Kartal'ı cazibe merkezi yapmaya kararlıyız"

VATANDAŞLARA DEPREM DÖNÜŞÜM SÖZLEŞME TASLAĞI

Vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda belediyenin hukukçu ve teknik ekibiyle birlikte tüm site sakinlerinin haklarını koruyacak bir sözleşme taslağı örneği hazırladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Öz, vatandaşlara seslenerek “Biz Belediye olarak sizlere desteğimizi sunalım, siz de hakkınızı, hukukunuzu kaybetmeden, istediğiniz müteahhitlik firmasına projenizi yaptırtın. Birincisi, dönüşecek yerin inşaatını yaptıracağınız firmalarla yapacağınız sözleşme taslaklarını, imzalamadan önce bize getirmeniz ve Kartal Belediyesi hukukçularınca bu sözleşme taslaklarının inceletin. İkincisi ise, anlaşmak istediğiniz müteahhitlik firmalarınca işin yarım bırakılması ve dönüşümün başarısız olması riskine karşı, müteahhit firmayı tarafımızca incelettirip rapor alın. Deprem acısını ve sonuçlarını hep birlikte yaşamış bir toplumuz. Yaşanılan acıların yeniden yaşanmaması için her bireyin üstüne düşen görevler olduğu gibi, kurumların da üzerine önemli görevler düşmektedir. "Depremi Birlikte Yeneceğiz" başlığı altında hazırlanan Deprem Dönüşüm Projemiz”i hayata geçirerek, vatandaşlar da deprem dönüşüm sözleşme taslağı hazırladık" dedi.

KURUMSAL SORUMLULUK ÖRNEĞİ SERGİLEDİK

Belediye Başkanı Öz, ilçede kurumsal sorumluluk bilinciyle, başlattıkları çalışmaların sonucunda da, depreme dayanıksızlığı tescillenmiş olan Kartal Hükümet Konağı’nı, Kartal sahilde yapımı tamamlanan Belediye Hizmet Binası’na naklini sağladıklarını vurgulayarak, çalışanlar kapsamında Kartal ilçesinin belleği olan Nüfus ve Tapu Müdürlüklerin de onararak, güvende çalışma koşullarını sağlayarak depreme dayanıksız eğitim kurumları ile ibadethanelerin de bakımı ile onarımlarına da öncülük ettiklerini belirtti.