BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Kartal'da Burj El projesine start verildi

Kartal'ın en eski ve kalabalık sitesi olan Kaper Sitesi yeni yüzüyle göz kamaştıracak.

Abone ol

Kartal Hürriyet mahallesinde İsttanbul Yapı tarafından yapılacak olan 292 malikli Kaper sitesinin 306 parsel içinde bulunan binanın yıkımı gerçekleşti.

Bütün zorluklara rağmen hukuki bir şekilde sonuçlanan kararla binanın yıkım işlemi yapıldı. Site sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanan yıkım için; 304 ve 305 parsellerin yıkılacağı günü heyecanla beklediklerini belirttiler. 

80 FİRMANIN BAŞARAMADIĞINI İSTTANBUL YAPI BAŞARIYOR

Kartal'ın en eski ve kalabalık sitesi olan Kaper Sitesi için işlemler tüm hızı ile sürüyor. Yıkılmaya yüz tutmuş binalar için yıllardır sayısız firma gelmiş iç çekişmeler ve firmaların olumsuz teklifleri yüzünden bir türlü anlaşma sağlanamamıştı, yaklaşık bir yıldır site sakinleri ile olumlu görüşmeler yapan İsttanbul Yapı firması 292 malikten 260 kişinin olur imzasını alarak noter huzurunda sözleşmelerini yapmıştır. Geniş bir arsaya sahip olan Kaper sitesinde plan, tadilat çalışmaları tüm hızı ile devam etmektedir.

KARTAL BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE UZMAN

Kartal Belediye Başkanı Sayın, Altınok Öz ve uzman kadrosu Kentsel dönüşüm konusunda hem vatandaşa hem de müteahhit firmalara yasalar gereği yardımcı olması, işlerin daha bilinçli ve hızlı şekilde  yürümesinde büyük önem taşıyor.

BİZ HAZIRIZ

İsttanbul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçan, "Biz hazırız Kaper sitesinde ilk kazmayı vurduk, Allah’ın izniyle bu işin sonu gelmemesi için hiç bir engel yok. Çok acı ve vahim bir olay yaşadık öncelikle ülkemiz için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, tüm gazilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum, acil şifalar diliyorum. Projeler her zaman öyle veya böyle yapılır. Ama en önemlisi Vatan Birlik ve inancımızı kaybetmememiz. İsttanbul Yapı son olarak bitirdiğimiz Afyon Termal Zemzem Otel, Yalova Termal Zemzem Otel, ayrıca Yalova’da 70 daire ve Kurtköy’de 70 daire projelerimiz tamamlanmıştır. Firma olarak, Kaper sitesinde Türkiye’nin hemen hemen en büyük projesi Burj El İstanbul projesine başlamadan başka proje yapmama kararı aldık. Amacımız hemen başlamak ama arsa büyük olduğundan yolların birleşmesi çalışmalarının bitmesini beklemek zorundayız" diye konuştu.