BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Kartal Adliyesi'nde dev FETÖ operasyonu odalarına girdiler

İSTANBUL Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na FETÖ baskını düzenlendi. 100 çalışan için gözaltı için gözaltı kararı verilirken, adliye personelinin odalarında polis arama yapıyor.

Abone ol

İSTANBUL'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Anadolu Adalet Sarayı'nda çok büyük bir operasyon yapılıyor. 100'e yakın kişi hakkında gözaltı kararı var. 

Bu kapsamda polis ekipleri, aralarında zabıt katibi ve mübaşirlerin de bulunduğu çok sayıda personelin adliyedeki odalarında arama gerçekleştiriyor. Zanlıların bilgisayarlarında da inceleme yapılıyor.

GÖZALTILAR BAŞLADI

Polis Kartal adliyesi operasyonunda toplam 66 kişiyi gözaltına aldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli personeli yakalama çalışmaları ve adliyedeki odalarında arama işlemleri devam ediyor.

İZMİR MERKEZLİ BÜYÜK OPERASYON

FETÖ'ye yönelik İzmir merkezli 4 ili kapsayan büyük bir operasyon daha var. Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkez ve Ödemiş ilçesi ile Manisa, Antalya ve Nevşehir'de haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik 51 adrese operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonda aralarında "örgüt imamları" ile iş adamlarının bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları, örgütsel dökümanlar, kapatılan Bank Asya'ya ait kartlar ve çek koçanları, 6 mermi, bir şarjör, kuru sıkıdan bozma tabanca, av tüfeği ile bu silaha ait fişekler, Kürtçe İncil bulundu, dijital verilere el konuldu.

ELAZIĞ'DA AKADEMİSYENLER GÖZALTINDA

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Fırat Üniversitesinde görevli 24 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda, aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu 18 akademisyen gözaltına alındı. Şüpheliler, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. 

KAYSERİ'DEKİ FETÖ GÖZALTILARI

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturma çerçevesinde, GESİAD ve Kimse Yok mu dernekleri ile Bedi Özel Eğitim Kurumlarının 65 yöneticisi hakkında verilen gözaltı kararı üzerine belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlattı. Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolü için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilmeye başlandı.

Operasyon kapsamında gözaltı kararı verilen 65 kişiden 14'ünün, örgüte yönelik daha önceki soruşturmalarda tutuklandığı, 9'unun da yurt dışında firari durumda olduğu belirlendi.