BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

Kars'ta işte böyle bir soğuk var

Bakan Binali Yıldırım'ın, Kars'ın 3G'sinin açılımını yaptığı ziyaretinde söylediği 'Gar, Gış, Gıyamet!' Kars'ta hüküm sürüyor.

Abone ol

Kars'ta her geçen gün kendisini daha fazla hissettiren soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Kars'ta akşam termometreler eksi 24 dereceyi gösterirken cadde ve sokaklar adeta buz kesti.

Vatandaşlar araçları korumak için her yolu deniyor. Bazı vatandaşlar araçların üzerine halı örterken, bazıları da araçlarına yatak yorgan serdi.

Kars'ta etkili olan soğuklarda en çok etkilenen ise vatandaşlar oldu. Gece geç saatlerde işinden çıkarak evine giden Özkan Oğuz isimli vatandaşın soğuktan gözünden akan yaş yanağında dondu. Havanın çok soğuk olduğunu belirten Oğuz, biran evvel kendisi evine atmak için adeta koşar adım yoluna devam etti.

Kars'ta soğuklardan birçok evin çeşmesi donarken, İtfaiye Müdürlüğü'nün önündeki çeşmeler duvarlara kadar dondu.

Bira vatandaş ise adeta aracına yorgan serdi. Sabahları aracı çalışsın diye üzerine yorgan örten vatandaş, soğuktan dolayı araçlarının çalışmadığını kaydetti. Bazı vatandaşlar ise işyerlerinin camlarının buz tutmasını önlemek için iş yerlerinde elektrikli ocakları yanık bıraktı.

Kars'ta soğuk hava etkisini sürdürüyor. Uzmanlar soğuklardan dolayı vatandaşları yüz felcine karşı uyardı.