BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars'ta çöp sorunu vatandaşa havale

Kars Belediye Başkanı Bozkuş, Vali Kara'nın gündeme getirdiği çöp sorununu vatandaşa havale etti.

Abone ol

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, çöp konusunda üzerlerine düşen görevleri yaptığını, fakat bazı vatandaşların yeterli desteği vermediğini belirterek "Kars'taki en büyük problem, vatandaşta duyarlılık sıkıntısı" dedi.

Vali Ahmet Kara'nın, geçtiğimiz günlerde "Çöp ve çukurdan geçilmiyor" şeklindeki açıklamalarıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başkan Nevzat Bozkuş, çöp konusunda öncelikli olarak vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Bu konuyla ilgili İş-Kur Müdürlüğü ile bir projeleri olduğunu belirten Bozkuş "Bu kapsamda 20 kişiyi çöp işinde görevlendirdik. Çok hızlı ve seri bir şekilde mahallelerde program yaptık. Her gün bir mahallede itfaiye, fen ve temizlik işleri ekiplerimizden destek alarak ciddi anlamda bir çalışma başlattık. Yalnız bizim sıkıntımız şehir merkezinde var. Biz gelir gelmez her gün 18.00-24.00 saatleri arasında bir sistem kuralım dedik. Ancak çöpler toplandıktan sonra yeniden atıldı. Şimdi burada siz bin kişi de çalıştırsanız boş. Kars'taki en büyük problem, vatandaşta bu şekilde bir duyarlılık sıkıntısı var. Yani ihbarname dağıttık, kendilerini ikaz ettik, zabıta ekipleri anonslar etti. Tekrar aynı şeyleri duyuruyoruz. Kars'ta yaşayanlardan isteğimiz temizlik konusunda kendileri de duyarlı olsunlar. Yani biz her gün çöpleri alalım, arkasından gelişi güzel çöpler atılırsa burada siz bir sistem kurabilir misiniz?. Bir sağlıklı temizlik yapabilir misiniz? Burada hemşerilerimizin de sistemimize uyması lazım, duyarlı olması lazım. Bu konuda eksikliğimiz var. Basınımıza da haklı olarak görev düşüyor" dedi.

VATANDAŞ KOMŞUSUNU UYARSIN
Başkan Bozkuş, konteynırları kaldırmalarındaki amacın da vatandaşların her gün gelişi güzel çöp atmalarının önüne geçmek olduğunu vurgulayarak "Göreve geldiğimizde özellikle temizliğe çok önem verdik. Bu da tek başına olmuyor. Sadece Belediyenin hizmetleriyle sonuçlanmıyor. Vatandaş bir şekilde bir birini ikaz edecek duyarlı olacak. "Ey komşu niye atıyorsun çöpünü?" diyebilmeli. Kars'ta böyle bir anlayış var. Ya şehirde yaşadığımızı kabul edeceğiz, ya da "köyde yaşıyoruz" diyeceğiz. Kenar mahallelerde kanalizasyon meselesinden dolayı sorun gündeme geliyor" diye konuştu.