BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.497,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars Belediye Başkanından hodri meydan

Kendi Meclis üyelerinin yolsuzlukla suçladığı AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş İçişleri Bakanlığından müfettiş istedi.

Abone ol

AK Partili üyelerin imza verdiği denetim komisyonu raporuyla yolsuzluk yapmakla suçlanan AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş iddialı konuştu.

"Alnım açık" diyen Bozkuş, hazırlanan dosyayı da koyarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiklerini söyledi.

Olaylarda art niyet gördüğünü ifade eden Başkan Bozkuş, "Bizim başarılarımızı ve dürüst çalışmamızı içlerine sindiremiyorlar. Nasıl çamur atabilirimin hesabını yapıyorlar. Bırakın trilyonluk yolsuzluk iddialarını, biz bir yıl içerisinde belediyeye yüzde 70 tasarruf sağladık. Zerre kadar bir endişem yok. Onurla görevimize devam ediyoruz. Bu tür spekülasyonlar bizi yıldıramaz." diye konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN ALINAN BAYRAKLAR İNCELENMİŞ

Önceki yönetimin görevde olduğu 2009 Ocak, Şubat ve Mart aylarının tutulan raporlarda yer almadığını hatırlatan Başkan Bozkuş, şunları söyledi:

"5 Ocak 2009 tarihinde bin 450 kilo şeker, 130 kilo çay, 300 kilo pirinç, 3 Mart 2009'da 100 kilo şeker, 120 kilo çay, 180 kilo pirinç, 20 koli margarin, 13 gün sonra bin 250 kilo şeker, 180 kilo çay, 400 kilo pirinç, 23 koli margarin alınmış. Fen İşleri Müdürlüğü'nden önceki döneme ait 18 dosya incelenmiş, 4'ü ise incelenmemiş. İnceledikleri de belli şeyler. Benim dönemimde yapılan harcamaların yer aldığı raporu çok detaylı incelediğinizde, şehitlerimiz için alınan bayrakları bile yazmışlar. Biz 140 artı KDV'ye kapak aldık, bunlar birinci ayda 260 artı KDV'ye kapak alıyorlar. Bir çelik kapı almışlar, kapı 700, kilidi bin 250 TL. Arkadaşlarımız bu derece sağlıklı rapor hazırlamışlar. Yetmemiş gibi bu denetim noktasında sağa sola bilgi sızdırmışlar. Biz Kars'a hizmet için geldik, bırakın taşın altına elinizi sokmayı, kellemizi koyduk."

AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un bir yıllık icraatları hakkında Denetim Komisyonu'nca hazırlanan raporun altına AK Parti, MHP ile CHP'li üyeler de imza atmıştı.