BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  GÜNCEL

Karpuz yüklü iki kamyon çarpıştı

Adana'da iki karpuz yüklü kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3 Suriyeli işçi öldü, 9 kişi yaralandı

Abone ol

Adana'nın merkez Karaisalı İlçesi'nde karpuz yüklü iki kamyonun çarpıştığı kazada 3 Suriyeli işçi öldü, 9 kişi yaralandı.

Kaza saat 18.00 sıralarında Karaisalı İlçesi Kelceler Mahallesi'nde smeydana geldi. Freni patladığı öne sürülen Hasan Çetin idaresindeki 01 JK 582 plakalı karpuz yüklü kamyon, önünde giden Reşat Doğan yönetimindeki 01 B 7808 plakalı yine karpuz yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Çetin yönetimindeki kamyon devrildi. Kamyonun kasasındaki karpuzlarla yolculuk eden 10 Suriye vatandaşı işçi de yola savruldu. İşçilerden 1'i olay yerinde 2'si ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan kamyon şoförleri ve 7 Suriyeli işçi ise Karaisalı Devlet Hastanesi ve Adana'daki diğer hastanelere kaldırıldı. Ölen ve yaralanan Suriyelilerin kimlikleri henüz belirlenemedi.

KARPUZLARIN İÇİNDE CESET ARADILAR

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi CANKUR ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Devrilen kamyonun iş makinesi yardımıyla yoldan çekildiği kazada, jandarma ekipleri mahalle sakinleriyle birlikte çevreye saçılan karpuzların arasında başka ölü ve yaralı olup olmadığını araştırdı. Yapılan çalışmaların ardından kaza nedeniyle yaklaşık 3 saat çift taraflı olarak trafiğe kapanan yol, yeniden açıldı.

Kaza yerine gelerek çalışmaları izleyen Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, yaralılardan 3'ünün ise durumlarının ağır olduğunu söyledi. Aslan, kamyon şoförlerinin daha dikkatli araç kullanmaları uyarısında da bulundu. Kaza ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.